Instagram

Začiatkom tohto roka predstavitelia Instagramu oznámili, že spúšťajú testovanie novej formy radenia príspevkov na tejto veľmi obľúbenej foto-sociálnej sieti. V jednoduchosti, fotografie sa už nebudú zobrazovať chronologicky, ale na základe istého algoritmu.

Instagram túto novinku testoval na úzkom okruhu používateľov, no po zverejnení iniciatívy si predstavitelia Instagramu vyslúžili od verejnosti slušnú dávku kritiky. Ľuďom sa jednoducho páčilo, že všetky fotografie od ľudí a stránok, ktoré sledujú, sa zobrazovali postupne tak, ako boli užívateľmi pridávané.

Vedenie Instagramu oponovalo dátami. Podľa nich užívateľom unikne až 70 % príspevkov, čo sa dá zmeniť pokročilým systémom radenia na základe relevancie, obľúbenosti alebo aj napríklad vzťahu, ktorý voči danému prispievateľovi máte. Podobným spôsobom sa napríklad zobrazujú príspevky na sociálnej sieti Facebook.

Instagram si je novou funkcionalitou tak istý, že ju aktuálne vypustil do celého sveta a zastavil jej prevádzku len v rámci úzkej testovacej skupiny používateľov. Instagram globálny štart novinky obhajuje úspešnými výsledkami z testovania. Podľa ich slov, užívatelia fotografie viac „lajkovali“, boli viac komentované a celkovo stúpla aktivita na tejto sociálnej sieti.

instagram_likes

Teraz nám nezostáva nič iné, len sa s novým algoritmom zmieriť a dúfať, že bude fungovať skutočne tak, ako vývojári deklarujú. Ak sa nám bude zobrazovať skutočne relevantný obsah, novinku vítame.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]