Úvod Aplikácie iMessage pre Android? Apple vraj plánuje revolúciu v iOS!

iMessage pre Android? Apple vraj plánuje revolúciu v iOS!

1

Komunikácia je vďaka smartfónom a počítačom veľmi jednoduchá. Môžete sa nachádzať na druhej strane planéty a stále sa dokážete spojiť s vašimi blízkymi. Umožňujú nám to technológie či už hardvérové alebo softvérové. Práve o tých softvérových bude zmienka aj na WWDC, najväčšej vývojárskej konferencii pre Apple produkty, ktorá začína už zajtra.

Takmer všetky veľké platformy už totiž dokážu fungovať cross-platformovo, teda medzi rôznymi operačnými systémami. Či už je to BBM od Blackberry alebo Hangouts od Google či Messenger od Facebooku. Všetky tieto služby umožňujú odoslať správu z Android zariadenia na iOS zariadenia, poprípade opačne. Jedinou veľkou službou, ktorá to doteraz nevedela je iMessage od Apple. Všimli ste si, ako som napísal doteraz?

Píšem to preto, lebo podľa najnovších informácií by sa to malo už čoskoro zmeniť. Počas WWDC 2016 by malo dôjsť k predstaveniu niečoho, čo by pred pár rokmi nebolo vôbec možné, ba ani mysliteľné. iMessage pre Android.

Bude zaujímavé sledovať, aký dopad bude mať tento krok na celkový vývoj trhu. Tí používatelia, ktorých na iOS drží práve iMessage už nebudú mať dôvod ostať. Či to bude fungovať aj opačne a otvorenie komunikačnej brány pritiahne k Apple aj nejakých tých iOS panicov a panny je otázne.

Momentálne nám neostáva nič iné než čakať. Celú pravdu by sme sa mali dozvedieť do pár dní.