Čínsky gigant Huawei patrí k svetovým headlinerom trhu so smartfónmi. V minulom roku ich predal po celom svete 108 miliónov kusov a pre tento rok má ešte ambicióznejšie vyhliadky.

Spoločnosť pôvodne odhadovala, že v tomto roku 2016 predá až 140 miliónov kusov smartfónov, čo bol rozhodne odvážny plán. Najnovšie však svoj odhad trochu skresala na reálnejšie dosiahnuteľné číslo.

Spoločnosť Huawei má v pláne predať tento rok 120 miliónov kusov smartfónov. Samozrejme nás zaujímal dôvod triezvejšieho odhadu predajných čísiel. Hovorí sa, že spoločnosti sa nepodarilo dosiahnuť interné ciele v dôsledku vysokých cien high-end smartfónov, ktoré má výrobca v portfóliu a ktoré predáva na všetkých popredných svetových trhoch.

Napriek tomu sa podarilo predať 2,6 milióna kusov smartfónov Huawei P9 a Huawei P9 Plus, ktoré prišli na trh relatívne nedávno. Cena zariadenia Huawei P9 sa pohybuje od 550 € v závislosti od modelu. Cena zariadenia s prívlastkom „Plus“ atakuje 700 € hranicu. Všetko samozrejme závisí od konkrétneho predajcu a hlavne distribúcie.

huawei

Pre porovnanie, konkurenčný Samsung Galaxy S7 bude do konca júna vlastniť až 25 miliónov používateľov. Tento smartfón si však trhový štart odbil skôr ako P9 novinky od Huawei.

Vlastníte smartfón značky Huawei? Ako ste s ním spokojní?