© mobilearena.hu

Honor je sub-brand čínskeho giganta Huawei. Smartfóny z dielne tejto dcérskej spoločnosti charakterizuje hlavne príťažlivý pomer ceny voči technologickej výbave. Honor 5X je od začiatku februára tohto roka oficiálne dostupný aj u nás. 

Hneď po oficiálnom trhovom štarte spoločnosť Huawei prisľúbila, že tento smartfón dostane aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow a výrobca k nej prihodí ešte inovované užívateľské prostredie EMUI 4.0.

Sľuby sa majú plniť a Huawei aktuálne spúšťa aktualizačný proces pre tento smartfón. Zatiaľ nie je jasné, kedy konkrétne aktualizácia dorazí do našej krajiny, prednosť by ale mali dostať zariadenia v medzinárodnej verzii, pred tými americkými. Je teda jasné, že v Európe by sa mal update objaviť ako prvý.

Android 6.0 Marshmallow vylepší Honor 5X po stránke výkonnostnej, ale aj energetickej. Môžeme rátať s úsporným režimom Doze, dokonalejšou optimalizáciou systému ale aj lepšou bezpečnosťou. V skratke, Honor 5X disponuje 5,5-palcovým FHD 1080p displejom, pod ktorým tiká procesor Snapdragon 615 s 3 GB operačnou pamäťou RAM. Fotoaparáty majú 13 Mpx / 5 Mpx, nechýba 3000 mAh batéria alebo snímač odtlačkov prstov. Všetky komponenty sú zabalené v pevnej kovovej konštrukcii.

honor 5x

Majiteľom smartfónu odporúčame priebežne kontrolovať v nastaveniach centrum aktualizácií, kde my sa mal v blízkej dobe objaviť Android 6.0 Marshmallow aj s EMUI 4.0. Spoločnosť konkrétne tomuto smartfónu venovala oficiálnu webovú stránku, kde nájdete informácie o cenách ako aj predajných miestach. Navštívte www.honor5x.sk.