Google vyhľadávanie je skvelá vec. Nielen, že vám ukáže odkazy na internetové stránky vyhľadané na základe vami zadaného kľúčového slova, resp.slov, predostrie vám aj rôzne aktuálne dáta.

Ak napríklad do vyhľadávania napíšete výraz „počasie“, Google vám hneď navrchu nad vyhľadanými internetovými stránkami zobrazí aktuálnu teplotu v lokalite, v ktorej sa nachádzate, graf s hodinovou predpoveďou a pár ďalších meteorologických údajov.

Podobne to funguje napríklad so športom (stačí zadať napr. euro 2016 zápasy), alebo s prevodom mien, jednotiek a tak ďalej. Táto funkcionalita sa čoskoro rozšíri o novú položku. Priamo z vyhľadávania si budete môcť skontrolovať rýchlosť internetového pripojenia.

google

Táto funkcionalita je zatiaľ dostupná len pre vybranú testovaciu skupinu používateľov. Tým sa po zadaní výrazu „check Internet speed“, teda skontrolovať rýchlosť internetu, zobrazia hodnoty rýchlosti pre upload a download z online nástroja measurementlab.net.

Kedy bude funkcia dostupná pre širokú verejnosť je zatiaľ neznáme, určite to ale nebude trvať dlho. Merač rýchlosti internetu nedávno predstavila aj streamovacia služba Netlfix. Ten nájdete ale na samostatnom webe, na adrese fast.com.