Úvod Sociálne siete Facebook Facebook zmenil váš profil: Skontrolujte si ho, toto možno nechcete zdieľať!

Facebook zmenil váš profil: Skontrolujte si ho, toto možno nechcete zdieľať!

5

Spomínate si na dobu, keď ľudia v políčku „práca“ uvádzali hlúposti ako „kráľ ničnerobenia“ alebo „prezident planéty“? Pár takýchto priateľov má každý z nás a možno ste to aj vy.

To nevadí, všetci robíme zaujímavé rozhodnutia. Tak či tak, možno nechcete, aby to niekto videl či už vaši noví kamaráti alebo prípadný zamestnávateľ. Práve preto by ste sa mali urýchlene presunúť na svoj profil a odčiarknuť pár dôležitých políčok.

Podľa nových informácií sa Facebook opäť pohral s nastavením profilov a z ničoho nič, bez akéhokoľvek upozornenia, začal zobrazovať kompletnú históriu zamestnaní, ak ste si ich do profilu zadali. Ide o boxík pod vašou profilovou fotografiou s názvom „Úvod“. Informácie priniesol server Metro.

Novinka síce nezmenila nastavenia pre súkromie, čo však zmenila je to, čo všetko zobrazuje. Väčšina vecí, ktorá bola doteraz poskrývaná je teraz verejná. Pozrite sa napríklad na profil jedného človeka, ktorého si náhodne prešetril redaktor webu UNILAD. Toto všetko o ňom teraz zobrazuje Facebook, pritom to vôbec nemusí chcieť verejne „vysielať“.

fb-profil

Ide o príliš veľa informácií, ktoré, aj keď sa vám to na prvý pohľad nemusí zdať, môžu ovplyvniť nie len jeho pracovné, ale aj súkromné príležitosti. Nebojte sa však, zmeniť to môžete veľmi rýchlo a jednoducho.

gifko-fb

Ako na to

  1. Kliknite na svoj profil
  2. Nájdite sekciu úvod – je naľavo, pod vašou profilovkou
  3. Kliknite na ceruzku, pomocou ktorej môžete upraviť danú sekciu
  4. Odkliknite si len tie veci, ktoré chcete, aby Facebook zobrazoval