Úvod Zaujímavosti Babička (86) baví celý svet: Pozrite sa, čo napísala do Google!

Babička (86) baví celý svet: Pozrite sa, čo napísala do Google!

Keď sa stretne staré dobré slušné správanie s novými technológiami.

6
Obrázok od © Envision/Corbis

Ste pripravení na dávku rozkošnosti? Príbeh 86-ročnej babičky Bena Johna z anglického Wiganu baví celý internet. To, čo našiel na jej notebooku musel odfotiť a zdieľať so svojimi známymi. Príspevok sa okamžite stal populárnym a dnes o ňom píšu média po celom svete.

O čo ide? Vnuk babičky menom May Ashworth objavil stále otvorený a zapnutý notebook, v ktorom bolo vidieť to, čo jeho babička práve vyhľadávala. Prečo to bolo zaujímavé? Stará babička pravdepodobne uskutočnila to najslušnejšie vyhľadávanie v histórii Google.

Ben fotku uverejnil ešte minulý týždeň s textom „Omg, otvoril som babkin notebook a keď niečo vyhľadala, nezabudla napísať ‘prosím’ a ‘ďakujem’.

Babička totiž do Google zadala „prosím prelož tieto rímske čísla mcmxcviii ďakujem“.

Koniec koncov, prečo by sme sa nemali slušne správať aj k vyhľadávačom, no nie? Keď sa jej Ben opýtal na jej vyhľadávacie schopnosti, babička s kľudom odpovedala, že si myslela, že to je štandardný protokol.

Veľmi slušné vyhľadávanie Benovej babičky bolo doteraz zdieľané viac ako 15 000 krát a lajknuté (len na Twitteri) viac ako 22 000 krát.

Ľudia internetu si babičku okamžite zamilovali a začali pridávať milé odpovede. Jeden z nich píše, že tajne by chcel mať takú babičku. To my všetci, Colin!

Ďalší zas celkom správne poznamenal, že ak nastane situácia, keď bude Skynet online, bude to práve táto babička, ktorej život bude ušetrený.

Ó, aby sme nezabudli. Odpoveď na otázku May je 1998.