Úvod Apple iPhone iPhone SE je hit! Apple nedokáže pokryť dopyt

iPhone SE je hit! Apple nedokáže pokryť dopyt

9

Malý, ale výkonný iPhone SE od kalifornského giganta sa teší veľkej obľube. Až takej, že v niektorých konfiguráciách a farbách nie je v amerických Apple Storoch dostupný a na internete si budete musieť počkať až 2 týždne, kým vám horúca novinka príde.

Záujem o iPhone SE je väčší ako Apple pôvodne očakával. Zdá sa, že dizajn z roku 2013 s vnútornosťami z roku 2016 je zaručený recept na úspech. Nie je sa čomu čudovať, iPhone SE jednoducho nemá žiadnu obstojnú konkurenciu a vyzerá to tak, že ľudia už dlho čakali na malý smartfón bez kompromisov.

gsmarena_002

Najobľúbenejším modelom medzi zákazníkmi bude pravdepodobne 16 GB verzia v šedom prevedení, ktorá je dostupná len v jedinom obchode na Manhattane. Ak by ste si v Amerike chceli objednať iPhone SE online, budete musieť počítať s 2-týždňovým dodaním, ak si vyberiete štandardné dodanie.

gsmarena_003

Toto je ale aj menšie varovanie pre Apple. Ak čoskoro nezvýšia produkciu, je možné, že už v lete bude veľký nedostatok tohto zariadenia. A leto je veľmi dôležité pre Apple, keďže veľa zahraničných turistov si tu kupuje odomknutý iPhone. A ak Apple tento dopyt nepokryje, je možné, že sa zvýšia predaje konkurenčných odomknutých Android zariadení.

Čo hovoríte na tento úspech iPhone SE? Je zaslúžený?