Úvod Novinky Android Android N príde s novými navigačnými tlačidlami: Takto vyzerajú!

Android N príde s novými navigačnými tlačidlami: Takto vyzerajú!

1

Aktuálna verzia Android N Developer Preview zatiaľ neobsahuje žiadne veľké zmeny dizajnu, no to sa má už čoskoro zmeniť. Finálna verzia má totiž obsahovať niekoľko malých, no viditeľných zmien. Jednou z nich sú navigačné tlačidlá.

Podľa informácií publikovaných serverom Android Police má nová generácia Nexus zariadení od Google (ktoré už prídu s predinštalovaným Android N) ponúknuť nové tlačidlá, podobné tým, ktoré môžete vidieť nižšie. Podľa všetkého má ísť o informácie od zdroja, ktorý už v minulosti správne informoval o chystaných zmenách. Momentálne nie je isté či budú podobné tlačidlá využité len pri Nexus zariadeniach alebo pri všetkých zariadeniach bežiacich na čistom Android N.

android-n-tlacidla

Ako môžete vidieť, tlačidlá majú rovnaké tvary ako doteraz, no v novom Android N sú nepriehľadné. Tlačidlo „Domov“ je okrem toho obklopené štyrmi tzv. Google farbami. Špekuluje sa o tom, že sa takto rozsvietia, keď tlačidlo podržíte, aby ste sa dostali do Google Now On Tap. Čo sa funkcionality týka, tá sa zmeniť nemá.

Finálny názov Android N už čoskoro

Oficiálny názov pre Android N zatiaľ známy nie je, no aj to by sa malo už čoskoro zmeniť. Hovorí sa o tom, že Google ho predstaví koncom tohto mesiaca alebo začiatkom júla. Je dosť pravdepodobné, že sa nakoniec bude volať Android Nutella. Prvými smartfónmi bežiacimi na Android N majú byť Nexusy vyrobené spoločnosťou HTC. Jeden z nich (označenie Sailfish) ponúkne 5,0-palcový 1080p displej, zatiaľ čo výkonnejší z dvojice (označenie Marlin) ponúkne 5,5-palcový displej s vyšším rozlíšením a procesor Snapdragon 821.