Úvod Apple iPhone Analytici: iPhone 7 neprinesie veľké zmeny. Technológie Apple zatiaľ nie sú hotové

Analytici: iPhone 7 neprinesie veľké zmeny. Technológie Apple zatiaľ nie sú hotové

6
Koncept iPhone 7

Apple je jedna z tých spoločností, ktoré prinášajú nový dizajn zariadení spolu s novými funkciami každé dva roky. Naposledy tomu bolo v roku 2014, keď predstavili iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Momentálne to vyzerá tak, že veľkej novinky sa tento rok nedočkáme, resp. že sa dočkáme ale ani zďaleka nebude tak vynovená, ako by ste možno čakali.

Prečo o tom píšem? iPhone predstavuje obrovskú konkurenciu pre Android výrobcov. Ich novinky ovplyvňujú vývoj zariadení bežiacich na Androide. Podľa analytikov z Wall Street Journal sa majú novinky volať iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Priniesť majú mierne modifikácie, jednou z nich má byť chýbajúci 3,5mm jack.

Ako sme už niekoľkokrát informovali, nové iPhony, ako aj nové smartfóny od Motoroly pre prenos zvuku a nabíjanie používajú jeden port. V prípade Apple to bude mať na starosti Lightning konektor, v prípade Motoroly zas USB C.

Väčšina vylepšení až v roku 2017

Nové technológie, resp. ich kvalitná implementácia chvíľu trvá a aj preto si kalifornská spoločnosť schováva to najlepšie pre budúcoročné modely. Hovorí sa o duálnom fotoaparáte, ako aj o OLED displejom so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov. Vďaka tomuto riešeniu by Apple nemusel využiť hardvérové tlačidlo „Domov,“ vďaka čomu by ich telefóny mohli byť kompaktnejšie.

Momentálne je dosť ťažké odhadnúť, aké budú novinky od Apple. Správy z Wall Street Journal však v žiadnom prípade netreba podceňovať.