Ostrieľaný výrobca Lenovo nedávno pohltil aj spoločnosť Motorola, čím si rozšíril portfólio svojich zariadení. S pribúdajúcimi smart novinkami je jasné, že tie pôvodné pôjdu s cenou dole.

Čerstvé zníženie ceny sa týka modelu Lenovo K80M. Internetový porovnávač cien heureka.sk hlási jeho cenovku na úrovni 192,99 €, ktorá je ale pekne vzdialená od necelých 145 € po 16 % zľave predajcu TinyDeal. Výrobca Lenovo tento smartfón vybavil v súčasnosti asi najbežnejšou veľkosťou obrazovky. 5,5 palcový displej sa chváli FHD 1080p rozlíšením a niečo zaujímavé nájdeme aj v jeho útrobách.

Na mysli máme 64-bitový procesor Intel Z3560 s taktom štyroch jadier na úrovni 1,8 GHz. O pohodlný multitasking sa postará 4 GB operačná pamäť RAM, ktorú dopĺňa na danú cenu veľké, 64 GB interné úložisko. Za zmienku stojí tiež grafický čip PowerVR G6430.

Napriek rozmerom 150 x 77 x 8,4 mm a váhe 166 gramov sa do smartfónu vpratala batéria s kapacitou 4000 mAh. MicroSIM kartu môžete využívať v rámci 4G FDD-LTE konektivity, zabudnúť ale musíme na 800 MHz pásmo. Mimo neobývaných oblastí však bohate postačí rýchla 3G konektivita.

Lenovo

13 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a clonou f/2.2 zhotoví veľmi slušné fotografie, a to sa týka aj predného 5 Mpx snímača. Pod zadným plastovým krytom aktuálne v bielej farbe sa usídlil NFC čip, prostredníctvom ktorého môžeme napríklad presúvať dáta z jedného smartfónu do druhého len obyčajným dotykom zariadení. Operačný systém Android je stále vo verzii 4.4 KitKat, no podľa rôznych zdrojov beží bez akýchkoľvek problémov, ktoré navyše odporúčajú inštaláciu aplikácie Google Now Launcher, ktorá používateľský komfort ešte vylepší.

Viac detailov už ako obvykle nájdete na oficiálnych stránkach predajcu TinyDeal.com.

Zobraziť ponuku Lenovo K80M