Google pomaly ale s dôrazom pracuje na postupnej integrácii rovnakého dizajnového jazyka naprieč všetkými svojimi službami a platformami. Hovoríme o už zaužívanom minimalistickom Material Design prevedení.

Tento look si odbil premiéru najskôr na operačnom systéme Android, postupne doň Google prezliekal aj svoje referenčné aplikácie a svoju cestu si našiel aj do netbookov s Chrome OS. Najnovšie sa bude vizuálna zmena týkať najpopulárnejšieho video serveru YouTube. Tá je momentálne k dispozícii len pre úzku skupinu vývojárov, ktorí majú za úlohu vyladiť všetky prípadne nedostatky a chyby pred globálnym uvoľnením pre širokú verejnosť.

V novom desktopovom vzhľade si môžeme všimnúť tlačidlá, lištu alebo vysúvacie menu, ktoré vyzerá presne tak, ako obdobné prvky v mobilných aplikáciách Google. Markantný rozdiel si môžeme všimnúť na stránkach kanálov. Profil je zobrazený na celú šírku bez bieleho priestoru. Kedy bude nová verzia desktopového YouTube oficiálne dostupná zatiaľ nevieme. Určite to však nebude dlho trvať, keďže vývojári už len odstraňujú chyby a ladia detaily. Ako bude nové YouTube vyzerať si môžete pozrieť na pár snímkach nižšie.

youtube youtube youtube youtube