Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Yi 2 v príprave: 4K video a dotykový displej ako štandard!

Xiaomi Yi 2 v príprave: 4K video a dotykový displej ako štandard!

0

Xiaomi svoju akčnú kameru určenú hlavne pre šport predstavila ešte v roku 2015. Vďaka jej cene, veľkosti a výkonným špecifikáciám sa z nej okamžite stal veľký hit. Teraz má spoločnosť pracovať na jej 4K verzii, predstaviť by ju mohla už budúci týždeň, t.j. 10. mája na veľkej Xiaomi konferencii.

Čo všetko nás teda čaká? Poďme sa na to pozrieť.

Podľa uniknutých obrázkov sa máme pripraviť na 12,35 Mpx Sony IMX377 senzor. Ten je v porovnaní s minuloročným senzorom Sony IMX 206 podstatne kvalitnejší. Možno sa čudujete, že sa v novom modeli zníži rozlíšenie. Nenechajte sa však zmiasť. Kamera Xiaomi Yi sa nevyužíva na fotografovanie ale na video a senzor Sony IMX377 zvláda 4K video naozaj bravúrne. Čo sa procesoru týka, Xiaomi siahol po Ambarella A9, teda čipe, ktorý je dobre známy vysokým výkonom a nízkou spotrebou. Spotreba sa príliš nedvíha ani pri 4K 30fps videu.

xiaomi-yi-1

Dotykový displej s 330 PPI

Na zadnej strane Xiaomi Yi Action Camera 2 nájdete 2,19-palcový displej prekrytý vrstvou tvrdeného skla Corning Gorilla Glass. So 160-stupňovým pozorovacím uhlom a rozlíšením 640 x 360 pixelov bude mať displej jemnosť až 330 pixelov na palec. Vo vnútri kamery sa nachádza aj 1 400 mAh batéria (minuloročná verzia ponúkla 1 010 mAh), čo samozrejme znamená lepšiu výdrž batérie. Pri natáčaní 4K videa rýchlosťou 30fps by vám Xiaomi Yi 2 mala vydržať takmer 2 hodiny (110 minút).

xiaomi-yi-2

Čo sa konektivity týka, zariadenie ponúkne základ v podobe Wi-Fi, Bluetooth, microUSB a microHDMI. Chýbať nebude ani slot pre microSD kartu.

xiaomi-yi-3

Celkové spracovanie by opäť malo byť ladené do zaujímavých farieb. Na obrázkoch vyššie síce môžeme vidieť len bielu a čiernu verziu, predpokladá sa však, že budú dostupné aj ďalšie, podobne veselé farby ako v prípade prvej verzie. O cene zatiaľ nemáme informácie.

xiaomi-yi-4