Mladá a ambiciózna spoločnosť Vernee si svoj trhovú premiéru odbila so smartfónom Vernee Thor. Ten už je po počiatočnom predpredaji k dispozícii v portfóliu mnohých internetových predajcov. Spoločnosť Vernee si hlavne pre jeho súčasných alebo aj budúcich majiteľov pripravila malý tip.

Vernee Thor je vzhľadom na svoju nízku cenu vybavený aj snímačom odtlačkov prstov, ktorý nájdeme na zadnej strane zariadenia, presne pod šošovkou fotoaparátu. Ten dokáže odtlačok rozoznať behom desatiny sekundy a v 360 stupňovom zábere. Snímač je tak skutočne rýchly, no pre využitie jeho potenciálu musíte mať v zariadení správne zosnímaný jeden zo svojich prstov. Do smartfónu si môžete uložiť až päť odtlačkov.

Spoločnosť Vernee si pripravila krátke video, ktoré vám ukáže, ako správne postupovať pri prvotnom snímaní odtlačkov prstov pre zabezpečenie zariadenia. V podstate musíte položiť prst presne na snímač a hneď, ako ucítite krátku vibráciu prst oddiaľte. Tento postup zopakujte niekoľkokrát po sebe. Prst môžete mierne polohovať smerom k okraju snímača odtlačkov prstov. Rozpoznávanie odtlačku tak bude oveľa presnejšie. Celý postup nájdete v krátkom a príjemne spracovanom videu.

Túto techniku môžete pokojne použiť aj na snímačoch odtlačkov prstov pri ostatných smartfónoch.

Vernee Thor:

Vernee Thor disponuje 5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením (Gorilla Glass 3), o jeho výkon sa stará procesor MediaTek MTK6753 s taktom ôsmich jadier na úrovni 1,3 GHz3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Interná pamäť má 16 GB, smartfón váži 140 gramov a tenký je 7,9 mm. Zariadeniu ďalej nechýba 4G konektivita, snímač odtlačkov prstov alebo najnovšia verzia OS Android Marshmallow. Zážitky zachytíte 13 Mpx fotoaparátom na zadnej strane alebo 5 Mpx selfie jednotkou na strane prednej. 2800 mAh batéria podporuje technológiu rýchleho nabíjania. Zariadenie sa u rôznych internetových predajcov predáva za cenu pohybujúcu sa niekde okolo 110 €. Viac detailov ponúkne –oficiálna stránka výrobcu-.