Ak by sme mali vybrať dva najlepšie smartfóny s operačným systémom Android, určite by sme siahli po zariadení Samsung Galaxy S7 edge a HTC 10. Obe zariadenia disponujú najvýkonnejším čispetom, ich benchmark výsledky siahajú na vrchol a to isté platí aj o fotoaparátoch či ostatných vlastnostiach.

HTC 10 aj Samsung Galaxy S7 edge ukrývajú pod kapotou skvelý procesor Snapdragon 820, obom sekunduje až 4 GB operačná pamäť RAM, rozlíšenie ich displejov reprezentujú čísla 2560 x 1440 pixelov a fotoaparáty oboch smartfónov označil renomovaný štandard DxOmark ako najlepšie vôbec. Samozrejme tu máme aj prémiové konštrukčné a dizajnové spracovanie, ktoré však pre test rýchlosti nie je podstatné.

Samsung Galaxy S7 edge a HTC 10 dosiahli na vrchol rebríčka aj v rôznych testovacích benchmark štandardoch. HTC 10 dokonca prekonal hranicu 150 000 bodov (AnTuTu), čo by malo vypovedať o jeho neuveriteľnom výkone a rýchlosti. Čísla na „papieri“ však často neodzrkadľujú reálne skúsenosti a stav. Väčšinou sa k nim len približujú a čím bližšie, tým lepšie.

YouTube užívateľ s nickom „PhoneBuff“ sa rozhodol tieto dva ultimátne smartfóny podrobiť testu rýchlosti, pričom na to nepoužil žiadny softvér podobný testovacím aplikáciám. Jednoducho otváral a zatváral aplikácie a hry v istom slede tak, ako ich majitelia smartfónov väčšinou používajú v reálnom živote. Obe zariadenia bežia na verzii Androidu 6.0.1 Marshmallow a rozdiel je samozrejme v používateľskom rozhraní typickom pre každého výrobcu.

Už od začiatku video testu môžeme badať mierny náskok kórejského kráľa smartfónov, no konečné porovnanie „testovacích kôl“ môže dopadnúť inak. Výsledok sa dozviete na konci videa a možno budete prekvapení.