Úvod Novinky Android Nová verzia Google Play Store vám umožní ľahšie nájsť aplikácie, ktoré sú...

Nová verzia Google Play Store vám umožní ľahšie nájsť aplikácie, ktoré sú v beta testovaní

0
Google Play

Nová verzia Google Play sa práve začala vypúšťať do obehu a Google poteší hlavne beta testerov, ktorí majú chuť si zahrať/vyskúšať hry a aplikácie ešte pred ich vydaním.

Nie, že by tu beta testovania nejakú dobu neboli, ale Google chce, aby užívatelia tieto aplikácie jednoduchšie našli, poskytli feedback a ľahšie ich spravovali.

Pred aktualizáciou ste nemohli zistiť z mobilného Google Play, či aplikácia, ktorú ste si prezerali bola v beta štádiu alebo ste sa do nej prihlásili ešte predtým.

Po novom je vo verzii 6.7 prihlasovací formulár, vďaka ktorému sa prihlásite do beta testovania len pomocou jedného dotyku. Aplikácie, ktoré sú zatiaľ v beta testovaní, dostanú svoj priestor aj na domovskej obrazovke Google Play, takže budete vždy informovaní o novinkách.

GP_screens

Nový Play Store vás bude aj varovať, že sa prihlasujete na otestovanie aplikácie, ktorá nie je dokončená.

Našťastie pre vývojárov vám Google dovolí napísať len feedback, nie typickú X-hviezdičkovú recenziu, takže vývojári sa nemusia báť zlého hodnotenia kvôli nedokončenému alebo nefunkčnému softvéru.

A poslednou novinkou je, že Google Play vám oznámi, ak aplikácia je na začiatku beta testovania a ešte nie je verejne publikovaná.

nexus2cee_Screenshot_20160514-135234

Novú verziu 6.7 si môžete stiahnuť neoficiálne na APKMirror, ale vyzerá to, že zmena musí prebehnúť najprv na strane servera. To znamená, že pravdepodobne nové funkcie ešte neuvidíte. Je možné, že Google všetky novinky naraz vypustí až po Google I/O.

Prihlásili ste sa niekedy do beta testovania na Google Play? Páčia sa vám tieto novinky?