Spoločnosť Vernee dnes prostredníctvom tlačovej správy informovala, že takmer všetky smartfóny Vernee Thor, ktoré si zákazníci zakúpili prostredníctvom preobjednávky pri trhovom štarte, už dorazili k svojim majiteľom.

Spoločnosť má pre majiteľov týchto smartfónov dobré správy. Vernee momentálne finišuje s vôbec prvou OTA aktualizáciou, ktorá tak dorazí do smartfónov už čoskoro. Aktualizácia by sa mala postarať hlavne o ešte lepšiu optimalizáciu takmer čistého operačného systému Android 6.0 Marshmallow a zároveň vylepší rýchlosť rozpoznávania snímača odtlačkov prstov a jeho presnosť.

Výrobca Vernee sa zároveň chystá zverejniť zdrojové kódy kernelu, jadra operačného systému, čo pre bežných používateľov asi nič neznamená, no spozornia vývojári. Vďaka týmto kódom bude možné pre daný smartfón vyvíjať alebo používať alternatívne Android ROM-ky (napr. CyanogenMod) tretích strán. Ešte prekvapivejšou správou je, že spoločnosť Vernee pripravuje vlastný operačný systém založený na Androide. Ten nesie označenie VOS (Vernee Operating System) a prvú beta verziu si môžu majitelia zariadenia Vernee Thor nainštalovať za približne 2 – 3 mesiace. Spoločnosť bude o uvoľnení informovať.

thor

Pripomíname, že Vernee Thor je vybavený 5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením (Gorilla Glass 3), o jeho pohon sa stará octa-core procesor MediaTek MTK6753 s taktom na úrovni 1,3 GHz a v tejto cenovej kategórii nájdeme aj 3 GB kapacitu operačnej pamäte RAM. Smartfón váži 140 gramov a tenký je 7,9 mm. Zariadeniu nechýba 4G konektivita, snímač odtlačkov prstov alebo najnovšia verzia OS Android Marshmallow. Ak k tomu pridáme 13 Mpx a 5 Mpx foto snímače, 2800 mAh batériu alebo podporu pre rýchle nabíjanie, získame dobre vybavené zariadenie s cenou, ktorá len mierne prevyšuje sumu 110 eur. Smartfón je dostupný prostredníctvom množstva rôznych internetových predajcov s celosvetovým doručením.

Spoločnosť Vernee zároveň informuje, že pre vývoj svojho vlastného operačného systému potrebuje posily. Preto sa rozhodla zamestnať vývojárov, a to po celom svete. Ak by ste mali náhodou záujem, kontakty na výrobcu nájdete na -tejto adrese-