Čínsky výrobca Vernee nám prostredníctvom tlačovej správy poskytol prvé snímky modelu Apollo Lite, ktorý čoskoro zaútočí na trh. Spoločnosť Vernee sa rozhodla prípadným záujemcom pripraviť smartfón s veľmi zaujímavým pomerom ceny a výbavy.

Vernee Apollo Lite totižto dostal do vienka procesor výrobcu MediaTek s označením Helio X20, ktorý je vyrobený 20 nm procesom a jeho desať jadier je taktovaných na 2,3 GHz (2 jadrá), 2,0 GHz (4 jadrá) a 1,4 GHz (4 jadrá). Výrobca nešetril ani operačnou pamäťou, ktorá má 4 GB32 GB eMMC 5.1 internú pamäť budeme môcť navýšiť o 128 GB v rámci podpory pre microSD karty. Tá si nájde miesto v hybridnom slote pre dvojicu SIM kariet.

5,5 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením vyrobil Sharp patentovanou IGZO technológiou. zaujímavosťou je BluLight Defender, ktorý by mal náš zrak ochrániť pred účinkami modrého svetla. Na zadnej strane smartfónu Apollo Lite nájdeme 16 Mpx Samsung ISOCELL snímač s pixelmi o veľkosti 1.0 μm. Na prednej strane nechýba 5 Mpx širokoúhly selfie fotoaparát. Akumulátor má 3180 mAh a nabijeme ho prostredníctvom USB konektora typu C a technológie Pump Express. 5 minút nabíjania postačí na jednu hodinu hovoru. USB typ C konektor podporuje aj nové slúchadlá s týmto konektorom. Na zariadení ale stále nájdeme aj 3,5 mm jack.

Apollo_Lite(2)Apollo_Lite

Vernee Apollo Lite je od výroby vybavený čistým Androidom 6.0 Marshmallow. Výrobca nezabudol ani na snímač odtlačkov prstov či OTG funkcionalitu pre USB C flash disky.

apollo_lite

Čerstvé fotografie striebornej verzie smartfónu Apollo Lite ukazujú unibody telo z frézovaného hliníku a tiež vysoký pomer plochy obrazovky k telu. Výrobca Vernee použil, podobne ako LeEco pri smartfóne Le2, 3D technológiu leštenia pre úpravu kovového povrchu. Prémiový dojem a vzhľad by tak mal byť zaručený. Spoločnosť Vernee zároveň informovala, že model Apollo Lite sa začne predávať formou predobjednávky už zajtra, 1. júna 2016. Štartovacia cena necelých 230 dolárov je veľmi príjemná.