Úvod Operátori Tesco Mobile Tesco mobile spúšťa vojnu s 4kou a Jurom. Ich karta „Bodka“ ponúka...

Tesco mobile spúšťa vojnu s 4kou a Jurom. Ich karta „Bodka“ ponúka všetky hovory a SMS za 3,9 centa

3
Najväčší virtuálny mobilný operátor (to je ale spojenie) na Slovensku, Tesco Mobile, od dnes. t.j. 4. mája spúšťa novú predplatenku. Volá sa Bodka a jej úlohou je priamy útok na zvyšok lacných operátorov. Na muške má Jura od Telekomu, ako aj (ne)virtuálneho operátora 4ku. Tajná zbraň? Cena 3,9 centov za volania a SMS správy.

Ako sme vás už informovali prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy, ktorú nám Tesco mobile doručil, virtuálny operátor už od dnes spúšťa novú predplatenku. Doterajšia ponuka pre nových zákazníkov prakticky zanikne, dostupná bude len novinka – Bodka. Bodka má ponúknuť jednotnú cenu za volania a SMS správy vo výške 3,9 centa. Dáta budú stáť 39 centov na deň.

Platnosť kreditu a tarifikácia

Tesco mobile rozdeľuje platnosť kreditu do troch skupín. Pri dobití 5 eurami je platnosť kreditu len 40 dní. Pri dobití 6 až 14 eurami platnosť stúpa 90 dní. Ak si kredit dobijete 15 eurami a viac, kredit vám neprepadne celých 180 dní, teda 6 mesiacov.

bodka-tesco-mobile
Oficiálna grafika ku karte Bodka

Tarifikácia prešla obrovskou zmenou. Namiesto sekundovej tarifikácie až po prvej minúte hovoru (60+1) prichádza na scénu sekundová tarifikácia hneď od prvej sekundy (1+1). Vďaka tomu by ste v praxi mali zaplatiť menej za telefonáty, ktoré sa zmestia do jednej minúty.

Internet – menej dát, no lacnejšie

Čo sa mení k horšiemu je denný limit pre dáta. To, že zaplatíte menej, t.j. 39 centov namiesto 50 centov sa prejavilo na celkovom objeme dát, ktorý môžete prečerpať. Namiesto zaužívaných 250 MB to po novom bude len 200 MB. Zároveň si však za 5 eur môžete zakúpiť 500 MB balíček, ktorý bude platný 1 mesiac. Ak ho počas mesiaca miniete, obnoviť si ho môžete kedykoľvek. Dodatočné nabitie dát bude stáť 3 eurá.

Roaming

Len nedávno sme avizovali, že podľa nariadení Európskej únie museli operátori zlacniť svoju ponuku pri využívaní služieb v roamingu. Nevyhlo sa to ani karty Bodka. Za odchádzajúce hovory v roamingu zaplatíte 9,9 centov, za prichádzajúce zas 1,368 centov.

Pri SMS správach je príjem prirodzene zadarmo, za zaslanie jednej zaplatíte 6,3 centov.

Dáta v roamingu sú bežne čerpané z balíčka Internet 500 MB alebo zo služby Internet na Deň. Za každý MB vyčerpaný v roamingu v EÚ operátor účtuje príplatok 6 centov, čo je štandard naprieč všetkými operátormi. Ceny pre zóny mimo EÚ nájdete v plnom cenníku operátora.

Kartu Bodka si môžete zakúpiť predbežne do 31. augusta 2016 či už v predajniach Tesco, ako aj cez web www.tescomobile.sk.