Spoločnosť LG v tichosti oficiálne predstavila tretiu generáciu tabletu G Pad 8.0, ktorý sa bude snažiť nadviazať na úspech predošlých generácií. Tablety tejto línie kombinujú ideálnu veľkosť s veľmi schopnými parametrami za prijateľnú cenu. 

V kontraste s predošlou generáciou tablet ponúka rad citeľných vylepšení. 8 palcový IPS displej teraz disponuje rozlíšením 1200 x 1920 pixelov oproti predošlým 800 x 1280 pixelom. Nový LG G Pad III 8.0 ukrýva aj výkonnejší procesor. Pod kapotou nájdeme octa-core procesor Snapdragon 617 s väčšou 2 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a narástla aj batéria. Konkrétne na hodnotu kapacity 4800 mAh.

Tabletu navyše nechýba LTE konektivita, 5 Mpx predný fotoaparát a výrobca k microUSB konektoru na nabíjanie pridal aj klasický veľký USB port, čo je v segmente smart mobilných zariadení trochu unikátne. Nájdeme ho v hornej hrane zariadenia. Tablet meria 210,7 x 124,1 x 7,9 mm pri váhe 309 gramov a 16 GB interné úložisko je možné rozšíriť o ďalších 128 GB prostredníctvom microSD kariet.

LG-G-Pad-III-8.0

Samozrejmosťou je Android vo verzii Marshmallow a inžinieri LG do užívateľského prostredia zakomponovali aj novinku s názvom Reader. Ide o natívny filter modrého svetla, ktorý aktivujete jedným dotykom. Ten potlačí únavu očí hlavne vo večerných hodinách, kedy môže modré svetlo zapríčiniť aj problémy so spánkom. LG G Pad III 8.0 sa už začal predávať v Kanade a v Južnej Kórei, no kedy bude dostupný u nás je zatiaľ neznáme. Cena tabletu atakuje hranicu 184 dolárov, čo je viac ako slušné.