Úvod Zaujímavosti Selfie psychóza vrcholí. Tento maniak kvôli fotke poškodil niečo extrémne vzácne!

Selfie psychóza vrcholí. Tento maniak kvôli fotke poškodil niečo extrémne vzácne!

8
Príbehov o svetovom fenoméne zvanom selfie a jeho bizarných procesoch vzniku sme počuli a čítali už naozaj nespočetne. Niektoré končia úrazmi, niektoré dokonca horšie, no skončiť kvôli nim pred súdom?

Áno, je to možné. Istý muž z metropole Portugalska, Lisabonu, vďaka svojmu hlúpemu nápadu len tak ľahko na minulú noc nezabudne. Rozhodol sa totiž zvýšiť latku úrovne svojich selfie fotiek tak, že vyliezol na sochu portugalského kráľa a snažil sa s ňou odfotiť. To však nedopadlo práve najlepšie. Dôležitú pamiatku totiž prevrátil a tá sa o zem roztrieštila na kusy.

domsebastiao2

Z miesta činu sa samozrejme pokúsil utiecť, no márne. Polícia ho neskôr chytila a teraz čaká na súdny proces. O celom incidente informovala agentúra Reuters.

Zničená socha kráľa menom Dom Sebastiao bola 126 rokov súčasťou stanice Rossio v centre mesta Lisabon. Zobrazuje portugalského kráľa ako chlapca, ktorý zemi vládol v rokoch 1557 – 1578, no vo svojich 24 rokoch zahynul počas krížovej výpravy do Maroka. Jeho telo sa nikdy nenašlo, no miestni veria legende, že sa raz vráti do Portugalska, usadne na trón a pomôže svojej zemi v ťažkých časoch.