Úvod Konkurencia Apple Šéf Apple: Predstavíme niečo, bez čoho nebudete vedieť žiť! A ani o...

Šéf Apple: Predstavíme niečo, bez čoho nebudete vedieť žiť! A ani o tom neviete

13
Nedávne finančné výsledky pre Apple neboli vôbec priaznivé. Analytici a finančníci z Wall Street ich označili za zlé, čo spôsobilo, že trhová hodnota spoločnosti spadla o poriadne vysokú čiastku.

Výrobca preto musí prísť s niečím inovatívnym, čo by opäť spôsobilo globálny ošiaľ a pomohlo im dostať sa z tak nepriaznivej situácie. Tim Cook sa rozhodol, že keď mierne poodhalí vlastnosti nového iPhonu, pomôže tak svojej spoločnosti. O čo ale ide?

V rozhovore pre CNBC povedal, že nová generácia iPhonov bude „pôsobivá“:

Chystáme veľké inovácie, ako napríklad nové iPhony, ktoré vás prinútia predať svoj starý a kúpiť si práve tento. Dáme vám veci, bez ktorých nedokážete žiť a o ktorých dnes ešte neviete. Potom sa pozriete späť a pomyslíte si, ako som žil bez tohto?

Cook ďalej opäť zdôrazňoval, ako veľmi sú nadšení z toho, čo všetko Apple chystá. Samozrejme, je dosť veľká pravdepodobnosť, že Cookove slová sú poriadne prehnané a z nových iPhonov nakoniec nič tak vzácne nevznikne. Zároveň sa však môžeme mýliť a iPhone 7 prinesie naozaj zaujímavú funkcionalitu, ktoré ostatné smartfóny nemajú.

Dohady naznačujú, že nový iPhone ponúkne podobne, ako Huawei P9 dva zadné fotoaparáty. Nejde však o niečo, bez čoho by sme nevedeli žiť. Pošepkáva sa aj o nabíjaní bez nutnosti mať pri sebe nabíjačku či pripojený telefón k sieti. Skutočné bezdrôtové nabíjanie by už mohlo byť niečo, čo by dokázalo vyvolať vlnu revolúcie.