Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 6 bude neuveriteľné zviera: 6GB RAM a skener dúhovky!

Samsung Galaxy Note 6 bude neuveriteľné zviera: 6GB RAM a skener dúhovky!

2

Samsung v čínskom Šen-čene predstavil novú generáciu operačnej pamäte RAM. Konkrétne ide o nový, 10-nanometrový LPDDR4 6GB DRAM modul, ktorý by sa mal objaviť v Galaxy Note 6 už tento august.

Ak sú dostupné informácie pravdivé, nový Samsung Galaxy Note 6 ponúkne 5,8-palcový “Slim RGB” AMOLED displej, výkonnejší procesor Snapdragon 823 a spomínaných 6 GB operačnej pamäte RAM. Je tu taktiež možnosť, že v Galaxy Note 6 sa objaví aj skener dúhovky, teda biometrický komponent, ktorého prítomnosť sa v prípade vlajkových lodí Samsungu skloňuje už dlho. Samsung si však podal žiadosť o pridelenie dvoch ochranných známok určených pre platnosť v Európskej únii.

samsung-iris-eyeprint

Ide o značky „Samsung Iris“ a „Samsung Eyeprint“. Momentálne nie je jasné či bude mať skener aj iné funkcie než len odomknutie zariadenia.

Zároveň je veľmi pravdepodobné, že sa všetky novinky z Galaxy Note 6 prepracujú aj do budúcoročnej vlajkovej lodi, Galaxy S8. Nová 10nm technológia a samotná, 6GB, kapacita tak prinesú niekoľko dôležitých výhod. Ide samozrejme o vyšší výkon a nižšiu energetickú záťaž na batériu.

Očakáva sa, že Samsung Galaxy Note 6 predstavia koncom augusta.