Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy C5 a C7 boli predstavené v Číne. Kovová stredná trieda...

Samsung Galaxy C5 a C7 boli predstavené v Číne. Kovová stredná trieda od kórejčanov

0
Počas posledného mesiaca sme vás často informovali o únikoch novej Galaxy C série od Samsungu. Dnes je všetkým záhadám koniec, keďže kórejský gigant vytasil svoje esá v Číne.

Samsung Galaxy C5

Lacnejší model Galaxy C5 je štíhly kovový smartfón, ktorý sa radí do strednej triedy. Jeho hrúbka činí len 6,7 mm!

Zahanbiť sa nenechá ani svojimi parametrami. Na prednej strane sa pýši veľkým 5,2-palcovým FullHD displejom s technológiou SUPER AMOLED. Pod displejom sa nachádza tlačidlo Home, ktoré v sebe ukrýva aj snímač odtlačkov prstov. Novinka je poháňaná čipsetom od Qualcommu, konkrétne 8-jadrovým Snapdragon 617 s grafickým čipom Adreno 405. O veľkej 4 GB RAM už nejakú dobu viete.

gsmarena_006

Zadný fotoaparát dostal 16 Mpx s clonou f/1.9 a 8 Mpx selfie snímač s rovnakou clonou. Softvér sa nesie v znamení Android Marshmallow a o chod zariadenia sa bude starať 2600 mAh batéria.

C5 poteší majiteľov 2 SIM kariet vďaka svojej dual-SIM možnosti. Nanešťastie prídete tak o microSD slot. Ďalej konektivita zahŕňa podporu 4G LTE sietí, Bluetooth 4.2, Wi-Fi a NFC s podporou Samsung Pay.

V Číne sa už dnes spustili predobjednávky, do predaja pôjde 6. júna. Jeho cena v tejto krajine bola nastavená na 300 EUR za 32 GB verziu a 330 EUR za 64 GB pamäť.

Samsung Galaxy C7

Väčší kovový braček Galaxy C7 je rovnako štíhle zariadenie ako C5. Takže očakávajte aj rovnakú hrúbku – 6,7 mm!

Samsung-Galaxy-C7

Veľa parametrov sa však nezmenilo, avšak viditeľnou zmenou je displej a ten má veľkosť 5,7 palca, jeho rozlíšenie je stále FullHD s technológiou SUPER AMOLED. Na tlačidle Home znovu nájdete snímač odtlačkov. Pod kapotou mu tiká o niečo výkonnejší Snapdragon 625 s 8-jadrovým 2,0 GHz CPU a Adreno 506 GPU. Operačná pamäť ostala na úrovni 4 GB.

Fotoaparát obsahuje rovnaké kombo. 16 Mpx s clonou f/1.9 na zadnej strane a 8 Mpx s rovnakou clonou zas na strane prednej. Nainštalovaný je od výroby Android Marshmallow. Batéria s veľkosťou 3300 mAh sa postará o dlhodobý chod mobilu a vďaka technológii QuickCharge 3.0 bude nabíjanie krátkym procesom.

Ostatné špecifikácie ostali nezmenené. Za 32 GB variant zaplatíte 355 EUR, za 64 GB pamäť si Samsung účtuje 380 EUR.

Obidve novinky budú dostupné v 4 farbách: zlatá, ružovozlatá, sivá a strieborná. Avšak, či expandujú za hranice Číny, je v súčasnosti neisté.

Čo hovoríte na týchto kovových krásavcov od Samsungu?