Úvod Tlačová správa Samsung Developer Conference 2016 sa zamerala na „prepojenú budúcnosť“

Samsung Developer Conference 2016 sa zamerala na „prepojenú budúcnosť“

Hlavnými témami tohtoročnej vývojárskej konferencie, ktorú organizuje spoločnosť Samsung, boli Internet vecí, zábavné služby, virtuálna realita a bezpečnosť.

0

Samsung Electronics Co., Ltd. usporiadala ďalší ročník Samsung Developer Conference. Zúčastnilo sa jej približne 4 000 vývojárov z celého sveta osobne a ďalšie tisíce záujemcov cez živý prenos. Konferencia ponúkla najväčším svetovým vývojárom skvelé možnosti pre formovanie budúcnosti, v ktorej je všetko pripojené. Samsung prináša inovácie a pomáha formovať oblasti ako sú Internet vecí (IoT), zábavné služby, virtuálna realita a bezpečnosť.

„Softvér je dnes všade, kam sa pozriete. Je v našich telefónoch, autách, a dokonca aj inteligentných hodinkách. Kód je kľúčom, ktorý odomyká ľudský potenciál a práve vývojári majú veľký podiel na tomto rýchlo sa vyvíjajúcom trende,“ uviedol Dongjin Koh, prezident divízie Mobile Communications Business v spoločnosti Samsung Electronics, a dodal: „Téma Samsung Developer Conference je pripájanie budúcnosti všade, kam sa pozriete. To znamená, že kamkoľvek pôjdete, vždy bude existovať možnosť dať zariadenie a ľudí dohromady. Tiež to znamená príležitosti pre spojenie s budúcnosťou práve teraz.“

Samsung na konferencii predstavil nové a vylepšené technológie, nástroje a možnosti, ktoré súvisia s prácou vývojárov:

Internet vecí: budovanie ekosystému Internetu vecí

Novinkou sú ľahko použiteľné, otvorené API a nástroje pre platformu SAMSUNG ARTIK. Ide o end-to-end integrovanú IoT (z anglického Internet of Things, čiže Internet vecí) platformu, ktorá mení proces tvorby a uvedenie IoT produktov. Vďaka týmto API a nástrojom môžu spoločnosti bezpečne zhromažďovať a ukladať všetky údaje z ľubovoľného pripojeného zariadenia alebo cloudu služieb a pracovať s nimi. Rýchlo tak môžu uviesť nové riešenia a služby IoT na trh, čerpať z nových zdrojov príjmov a rozvíjať svoje podnikanie.

Štandardy otvorenej platformy Samsung umožňujú rýchlejší a jednoduchší vývoj nových podnikových, priemyselných a spotrebiteľských aplikácií. Zákazníci s rôznou úrovňou zručností a s rôznymi požiadavkami budú mať úžitok z radu nástrojov a API, ktoré mapujú čo najširšie spektrum zariadení a projektov IoT. To všetko je založené na profesionálnej, vysoko integrovanej a dobre známej vývojovej platforme, ktorá obsahuje základné stavebné kamene a prelomové technológie, aby vytvorila nový, výkonný IoT ekosystém a do budúcnosti uviedla IoT aplikácie.

Zábavné služby & virtuálna realita

Virtuálna realita bola ďalšou kľúčovou témou na tohtoročnej Samsung Developer Conference. V nadväznosti na popularitu okuliarov Gear VR pokračoval Samsung v posilňovaní svojho vedúceho postavenia na trhu virtuálnej reality, keď vo februári predstavil Gear 360. Toto zariadenie umožňuje jednoducho vytvárať, prezerať a zdieľať svoje zážitky prostredníctvom 360-stupňových videí a statický obrazový obsah.

Samsung taktiež predstavil rad vývojárskych nástrojov pre televízory: Samsung Smart TV SDK, Samsung TV Toast (ktorý umožňuje exportovať kódy na viacero televíznych platforiem) a Samsung Checkout on TV (nová platobná služba optimalizovaná pre Smart TV).

Služby zabezpečeného podpisu

Samsung KNOX, oceňovaná bezpečnostná platforma, sa rozširuje do ďalších zariadení a zvyšuje svoju interoperabilitu. Slúžiť bude ako základ pre všetky podnikové riešenia a služby vrátane zdravotníctva, automobilového priemyslu, financií a ďalších segmentov. Bude tiež pokrývať zariadenia strednej triedy a stane sa súčasťou nositeľných zariadení, ako sú Samsung Gear S2. KNOX zároveň prekročí rámec operačného systému Android tak, aby bol dostupný pre operačný systém Tizen spoločnosti Samsung.

Mladí vývojári z celého sveta

Ako súčasť záväzku podporovať vzdelanie v oblasti vedy a technológií a tiež ako povzbudenie mladých ľudí pre kódovanie, organizuje Samsung súťaže a kódovacie iniciatívy po celom svete. Na Samsung Developer Conference 2016 pozval šesť mladých softvérových vývojárov zo Spojených štátov, Argentíny a Kórey, aby prezentovali svoje nápady a stretli sa s profesionálnymi vývojármi.

Dvaja víťazi akadémie US Mobile App 2015 zo Spojených štátov prezentovali svoje úspechy. Aplikácia Med Kid sa snaží zábavným spôsobom motivovať vážne choré deti, aby si správne brali svoje lieky a udržiavali o tom záznamy. Druhá aplikácia, hra Code Clash, učí deti kódovanie a pomáha riešiť nedostatočný počet inžinierov v špecifickej oblasti JAVA programovania. Svoje víťazné návrhy mobilných aplikácií prezentovali aj traja študenti z Argentíny a študent z Kórey.

Spoločnosť Samsung využíva nielen pomoc externých vývojárov, ale rovnako dáva priestor pre rozvoj talentu svojim vlastným zamestnancom. Slúži na to celkom päť C-Lab projektov – zamestnancom spoločnosti Samsung umožňujú presadzovať vlastné tvorivé podnikateľské nápady.