Úvod Výrobcovia Samsung Rad Galaxy S7 je obrovský úspech: Profit Samsungu vystrelil cez strechu

Rad Galaxy S7 je obrovský úspech: Profit Samsungu vystrelil cez strechu

0
Podľa najčerstvejších informácií pochádzajúcich z domovskej Južnej Kórey sa má Samsungu v druhom štvrťroku 2016 nesmierne dariť. Jeho prevádzkový zisk mal podstatne stúpnuť, za čo môže spoločnosť poďakovať aj veľkému úspechu telefónov.

Server Korea Times svoje informácie čerpal od investičnej spoločnosti Shinhan Investment, ktorá tvrdí, že prevádzkový zisk Samsungu má tento štvrťrok prekročiť 7 triliónov wonov, teda približne 5,27 miliardy EUR. To už hej!

Väčšina zisku (približne polovica) pritom pochádza práve z mobilnej divízie spoločnosti, ktorá má sama o sebe za mesiac od apríla do júna pritiahnuť 3,6 triliónov wonov. Ak sa tieto predpoklady potvrdia, pôjde o 12,4 % medziročný nárast.

Samsung by mal podľa Shinhan Investment do konca júna predať celkovo 14 miliónov kusov Galaxy S7 smartfónov. V porovnaní s predchádzajúcim trojmesačným obdobím by tak išlo o 40 % nárast. Spoločnosti sa však nedarí len vďaka Galaxy S7 ale aj vďaka lacnejším smartfónom radu Galaxy A či Galaxy J.

Podľa reportu z Korea Times má obrovský prevádzkový zisk Samsungu očakávať minimálne päť ďalších spoločností. Juhokórejský gigant okrem smartfónov poriadne zarába aj na výrobe pamätí. Samotná divízia, ktorá to má na starosti priniesla spoločnosti 2,6 triliónov wonov.