Úvod Zaujímavosti Panika v lietadle kvôli Wi-Fi. Takýto názov jej nedávajte ani zo srandy!

Panika v lietadle kvôli Wi-Fi. Takýto názov jej nedávajte ani zo srandy!

2

Ak používate niekoľko mobilných zariadení, na jednom z nich ste si už možno skúšali vytvoriť tzv. mobilný hotspot, teda Wi-Fi pre ostatné zariadenia. Funguje to tak, že mobilné dáta z jedného zariadenia môžete cez Wi-Fi jednoducho posielať do tých ďalších.

Vďaka tomu môžu byť pripojení aj vaši známi, ktorí nemajú predplatený mobilný internet. Práve mobilný hotspot na letisku v Austrálii spôsobil obrovskú paniku.

Názov hotspotu si ako prvý všimol jeden pasažier, ktorý sa už pohodlne usadil v lietadle. Neveriac vlastným očiam okamžite upozornil posádku. O čo teda išlo? Niekto si vytvoril Wi-Fi s názvom „Mobilné detonačné zariadenie.“ Na letisku.

gs7-hotspotMajiteľ telefónu, ktorý si takýto hotspot vytvoril si pravdepodobne myslel, že to bude veľká sranda. Bezpečnosť na letisku však sranda nie je, mohli sme to niekoľkokrát vidieť aj v správach. Keď zlyhá, sú toho bohužiaľ plné správy a doplatia na to nevinní ľudia. Pilot lietadla sa preto rozhodol, že lietadlo neodíde, kým sa zariadenie nenájde.

Nakoniec sa nikto nenašiel a lietadlo s niekoľkohodinovým oneskorením dorazilo do svojej destinácie. Pár desiatok ľudí sa však aj napriek tomu rozhodlo, že nebudú riskovať a z lietadla vystúpili. Počkali si na ďalší let, ktorý taktiež nemal problémy.

Vtipný názov Wi-Fi nemusí byť na škodu, no ako vidíte, ak mu dáte nevhodný názov na letisku, môže to prerásť do vážnej situácie.