Tretia generácia „ničiteľa vlajkových lodí“ sa začína pomaly rysovať. Čínska spoločnosť OnePlus nenecháva nič na náhodu a na potencionálnych zákazníkov bude útočiť hlavne cenou. Predošlé známe informácie dopĺňajú ďalšie. 

Už vieme, že OnePlus 3 bude k dispozícii v dvoch verziách. Tá so 4 GB RAM a 32 GB úložiskom bude v Európe podľa všetkého stáť 349 €. Zaujímavá sa javí aj druhá, výkonnejšia verzia, ktorá bude mať až 6 GB RAM a 64 GB interné úložisko. Jej cena bude samozrejme vyššia, niekde na úrovni 400 – 430 €.

Aktuálne sa na verejnosti objavili nové, zatiaľ neoficiálne informácie, ktoré hovoria, že OnePlus 3 dostane väčšiu batériu, ako predchodca. OnePlus 2 disponoval 3300 mAh kapacitou, nová generácia bude mať 3500 mAh batériu. Spoločnosť ale nevybaví smartfón rýchlym nabíjaním Quick Charge 3.0. Namiesto toho ponúkne vlastné riešenie v podobne technológie Dash Charge. Na zadnej strane by sme mali nájsť 16 Mpx fotoaparát pravdepodobne z dielne Sony a vpredu na nás striehne 8 Mpx selfie jednotka.

Displej by mal mať 5,5 palca, FHD 1080p rozlíšenie a vyrobený bude AMOLED technológiou. Pohonná jednotka Snapdragon 820 a grafický čip Adreno 530 už asi nikoho neprekvapia, keďže je nimi vybavená drvivá väčšina tohtoročných vrcholových smartfónov. Ak sa všetky informácie potvrdia, pravdepodobne pôjde o najlacnejší smartfón s čipom Snapdragon 820. Pre užívateľov, hlavne u nás v Európe, tak môže byť tento model oveľa zaujímavejší, ako napríklad smartfón Xiaomi Mi 5, ktorý sa tiež chváli poriadnou výbavou za slušné peniaze.