Spoločnosť OnePlus sa preslávila hlavne svojim prvým modelom, ktorý prišiel s odvážnym mottom „zabijak vlajkových lodí“. Smartfón OnePlus One bol skutočne veľmi výkonný a relatívne lacný, pričom jeho hodnote pridal aj systém predobjednávok.

Smartfón si mohol kúpiť len ten jedinec, ktorý mal pozvánku. Pravidlo, že nedostupný tovar je najžiadanejší sa v tomto prípade potvrdilo a OnePlus one zožal slušný úspech. Vcelku vydarenou by sa dala označiť aj druhá generácia zariadenia OnePlus Two, no viac zaujal kompaktnejší OnePlus X, ktorý bol dokonca ponúkaný aj v keramickom prevedení.

Spoločnosť OnePlus na svoj cieľ poraziť všetky vlajkové lode nezanevrela. Čerstvé informácie hovoria, že sa v blízkej dobe dočkáme už tretej generácie smartfónu z dielne OnePlus. Tá bude podľa všetkého k dispozícii v dvoch verziách. Prvá bude vybavená procesorom Snapdragon 820, 4 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB interným úložiskom. Viac informácií zatiaľ známych nie je, no takéto prevedenie je pre väčšinu užívateľov viac ako dostatočné.

Elegantná konštrukcia OnePlus X
Elegantná konštrukcia OnePlus X

Ak však budete náročnejší, zaobstarať si budete môcť aj verziu s rovnakým procesorom Snapdragon 820, ale so 6 GB RAM-kou a 64 GB internou pamäťou. Zaujímavá je aj prvá zmienka o cene. Tá sa týka „skromnejšie“ vybaveného modelu. OnePlus 3 v 32 GB prevedení so 4 GB RAM by mal v Európe stáť 349 €. V podstate by tak išlo o najlacnejší smartfón s čipsetom Snapdragon 820, aký by sme si mohli v Európe kúpiť. K daným parametrom nám chýba aspoň letmý pohľad na dizajn, či napríklad vlastnosti displeja a fotoaparátu. Na tie si žiaľ ešte budeme musieť chvíľu počkať. Malou náplasťou nám môže byť snímka zhotovená riaditeľom spoločnosti OnePlus, Pete Lauom. Tá by mala pochádzať práve z fotoaparátu OnePlus 3.

oneplus-3

Oficiálne predstavenie novej generácie zabijaka vlajkových lodí sa očakáva niekedy v mesiaci jún a určite sa máme na čo tešiť. Ak rozmýšľate nad novým výkonným smartfónom, ešte chvíľku počkajte. OnePlus 3 by mohol uspokojiť vaše požiadavky s veľmi priateľskou cenou.