Úvod Výrobcovia Oppo Nový rekord? OPPO Find 9 sa na 100% nabije len za 15...

Nový rekord? OPPO Find 9 sa na 100% nabije len za 15 minút!

4

Zážitok z používania telefónu je zložený z mnohých aspektov. Jedným z nich je batéria, resp. jej výdrž a samozrejme jej schopnosť opäť nabiť sa. Práve technológia nabíjania je niečo, na čo je čínsky výrobca OPPO patrične hrdý.

Počas MWC 2016 sme sa mohli pozrieť na novinku, ktorú OPPO volá Super VOOC Flash Charge. Ide o vylepšenú technológiu rýchleho nabíjania, ktorá 2 500 mAh batériu dokáže nabiť za krátkych 15 minút. Presne tak, hovoríme z 0% na 100% za 15 minút. Je to jednoznačne niečo, na čo môžu byť v OPPO hrdí a to aj napriek tomu, že ide len o 2 500 mAh batériu. Tak či tak, nová technológia sa zatiaľ neobjavila v žiadnom zariadení. Až doteraz. Vôbec prvým smartfónom so Super VOOC Flash Charge by mal byť nový OPPO Find 9.

Či to tak bude je zatiaľ vo hviezdach. Informácie o prítomnosti super rýchleho nabíjania totiž pochádza z čínskeho webu KKJ. Ten publikoval niekoľko fotografií určených pre novinárov, na ktorých sa OPPO chváli rýchlym nabíjaním.

Z obrázku môžeme vyvodiť hneď niekoľko otázok. Ak sa Find 9 nabije z 0% na 100% za 15 minút, znamená to, že bude mať rovnakú 2 500 mAh batériu, ktorú výrobca ukázal na MWC? Samozrejme, nabitie za 15 minút je super, no nabíjať telefón často nechce nikto z nás. Úprimne, 2 500 mAh akumulátor v dnešnej dobe nenadchne pravdepodobne nikoho. Na to, ako to nakoniec dopadne si budeme musieť počkať.

oppofind9supervooc

Chystaný OPPO Find 9 má ponúknuť 1080p displej, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 3 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB úložisko, 16 Mpx zadnú4 Mpx prednú kameru. Výrobca má pracovať aj na výkonnejšej verzii s Quad HD displejom a 4, resp. 6 GB RAM.

Len budúcnosť ukáže, čo si pre nás vlastne OPPO prichystal. My len pevne veríme, že to nebude 2 500 mAh batéria. Každopádne, chceli by ste radšej menšiu batériu s rýchlejším nabíjaním alebo väčšiu batériu s pomalším nabíjaním? Dajte nám vedieť!