LG G Flex 2 / © DetroitBORG
Ak by sme mali vybrať spomedzi obrovského množstva smartfónov ten najoriginálnejší, určite by v užšom výbere figurovala línia G Flex smartfónov. V podstate boli predstavené len dve generácie, ktoré síce netrhali rekordy predaja, no svojím „banánovým“ zakrivením pútali poriadnu pozornosť.

Už sa zdalo, že LG svoje ambície v oblasti smartfónov zamieri len na modulárne riešenia v štýle vlajkového modelu G5. Najnovšie správy však ukazujú, že LG predsa len na G Flex rad nezanevrel a chystá predstavenie tretej generácie. Prvé zvesti o zariadení LG G Flex 3 sa objavili pred jedenástimi mesiacmi, pričom odkazovali na predstavenie zariadenia v marci tohto roku.

Je jasné, že sa tieto informácie nepotvrdili a po jedenástich mesiacoch tu máme nové, presnejšie informácie. Spoločnosť LG Mobile model G Flex 3 pravdepodobne predstaví na septembrovom podujatí IFA 2016 v Berlíne.

LG G Flex 3 by mal poháňať procesor Snapdragon 820 so 4 GB operačnou pamäťou RAM a 32, resp. 64 GB interným úložiskom. Displej bude mať 5,5 palca a QHD 1440p rozlíšenie. Vzhľadom na predošlé generácie, displej by mal byť zakrivený po dĺžke a vyrobený P-OLED technológiou. Fotoaparáty si podelia 16 Mpx a 8 Mpx rozlíšenie.

S blížiacim sa podujatím IFA 2016 sa budú určite postupne objavovať nové informácie a snáď aj nejaké fotografie. Minuloročná generácia LG G Flex 2 sa v vlani usídlila aj v našej redakcii. Jej recenziu nájdete v –tomto odkaze– v minulom článku.