Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Lemo K3: Veselý, spoľahlivý a hlavne lacný smartfón, ktorý u nás...

Lenovo Lemo K3: Veselý, spoľahlivý a hlavne lacný smartfón, ktorý u nás nekúpite

0

Výrobca Lenovo si svojimi rozličnými zariadeniami získal milióny priaznivcov po celom svete. Dá sa povedať, že patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie značky či už vďaka svojim notebookom, tabletom alebo smartfónom. Tých na trhu ponúka taktiež požehnane.

My vám dnes priblížime jeden z nich, konkrétne Lenovo Lemo K3, ktorý je aktuálne v akciovej ponuke na čínskom e-shope GearBest.

Lenovo Lemo K3 už na prvý pohľad určite pritiahne pozornosť vďaka svojmu žiarivému farebnému spracovaniu, čomu už napovedá aj samotný názov. Keď však odtrhnete pohľad od neprehliadnuteľnej farby zadného krytu, zamerajte sa na prednú stranu zariadenia. Jeho väčšinu tvorí 5-palcový IPS displej s rozlíšením  HD (1280 x 720). Pod displejom sa nachádzajú 3 kapacitné tlačidlá, no nenájdete tu snímač odtlačkov prstov, čo je tak trochu škoda a mínusový bod.

lenovo_lemok3

Vzhľadom k nízkej cene však nemôžeme očakávať žiadne zázraky, čoho dôkazom je aj čipset, ktorý Lenovo Lemo K3 dostal do vienka. Ten tvorí Quad Core procesor MSM8916 s jadrami o takte 1,2 GHz, operačná pamäť RAM s kapacitou 1 GB a interná pamäť, ktorú tvorí 16 GB s možnosťou ďalšieho rozšírenia o ďalších 32 GB prostredníctvom pamäťovej karty.

Pre zvečňovanie zážitkov z výletov poslúži 8 Mpx primárna kamera s bleskom a automatickým zaostrovaním. O selfie s priateľmi sa postará predný 2 Mpx fotosenzor. Šťavu celému zariadeniu zas dodáva batéria s kapacitou 2300 mAh, ktorá bola aj s ostatnými komponentmi vtesnaná do tela smartfónu s hrúbkou len 0,79 cm.

Čo sa týka surfovania v 4G sieti, smartfón podporuje len 2 LTE pásma, a to 1800 a 2100 MHz pásmo. To znamená, že využitie 4G pripojenia na Slovensku nebude vždy možné.

Ak sa vám však špecifikácie zapáčili, navštívte stránku čínskeho e-shopu GearBest, kde môže byť váš za 81,82 EUR.

>>> Pre kompletné špecifikácie navštívte tento odkaz <<<