Úvod Aplikácie ISIS má novú aplikáciu. Malé deti učí počítať zbrane, náboje a nože

ISIS má novú aplikáciu. Malé deti učí počítať zbrane, náboje a nože

5

Islamský štát (ISIS) má na konte ďalšiu aplikáciu, ktorá je určená výhradne pre ich deti. Jej úlohou je naučiť najmenších arabskú abecedu. Aj keď aplikácia na prvý pohľad žiari farbami, ktoré sú typické pre detský softvér, druhý pohľad už tak detský nie je.

Hlavnými prvkami hry určenej pre výučbu Arabčiny sú totiž zbrane a džihád. Obrázky zbraní, tankov a mečov sú tak bežnou súčasťou výučby.

app2

Výučba spočíva v prepínaní kariet s rôznymi, nie práve detskými obrázkami s priradeným písmenom. Dokonca ani v matematike nechýbajú symboly násilia. Počítanie čerešničiek strieda počítanie rôznych druhov zbraní a podobne.

app5

Podmaz celej aplikácie tvorí džihádská pieseň, ktorá má za úlohu taktiež pomôcť s ukladaním písmen do pamäte. No ako inak, rovnako ako celá aplikácia je plná násilia a armádneho slovníka.

Aplikácia s názvom „Huroof“ tak umožňuje ďalší spôsob vštepovania „mláďatám,“ ISIS násilnícke sklony už v ranom veku, čo môže mať v budúcnosti nezvratný dopad.

Huroof je určená pre OS Android, no na Google Play ho chvalabohu nenájdete. Dá sa však nájsť na serveroch pre zdieľanie aplikácií a súborov.