Úvod Smartphony Predstavenie Novinky Huawei G9 Lite a MediaPad M2 7.0 boli oficiálne predstavené v...

Novinky Huawei G9 Lite a MediaPad M2 7.0 boli oficiálne predstavené v Číne

0
Huawei dneska predstavilo jeden smartfón a jeden tablet. Táto dvojica zariadení bude zatiaľ dostupná len na čínskom trhu.

Smartfón Huawei G9 Lite je akýsi lokálny čínsky variant známejšieho P9 Lite. Jeho hardvérová konfigurácia záhŕňa 5,2-palcový FullHD displej. O pohon zariadenia sa postará 8-jadrový, 2,0 GHz procesor Kirin 650 priamo od Huawei, ktorému sekunduje 3 GB operačná pamäť. Rovnakú konfiguráciu nájdete aj v Honor 5C.

Vnútorná pamäť dostala minimálnych 16 GB, ale môžete si ju rozšíriť o MicroSD karty. Na zadnej strane potom nájdete snímač odtlačkov prstov, nad ktorým sa nachádza 13 Mpx kamera. Predný snímač nabral rozlíšenie 8 Mpx s clonou f/2.0. O výdrž smartfónu sa bude starať nevymeniteľná batéria s kapacitou 3000 mAh. Na G9 Lite pobeží Android Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1.

gsmarena_001

Čo sa týka tabletu, tak ten už bol predtým dostupný vo veľkostiach 10 a 8 palcov. Dnes bol ale pridaný aj 7-palcový variant. Huawei MediaPad M2 7.0 prichádza so snímačom odtlačkov prstov, čo je premiéra na tabletoch od tejto firmy. Displej dostal rozlíšenie FullHD, zatiaľ čo o plynulý chod zariadenia sa bude starať Qualcomm Snapdragon 615 s 3 GB operačnou pamäťou. Hlavný fotoaparát spolu s LED bleskom vytvára fotky v 13 Mpx rozlíšení, predný zas v 5 Mpx rozlíšení. O dlhú výdrž zariadenia sa bude starať batéria s kapacitou 4360 mAh.

Cena za Huawei G9 Lite sa vyšplhala na $260 a budete mať na výber medzi čiernym, bielym a zlatým viarantom. Tablet MediaPad M2 7.0 dostal cenovku $245 za 16 GB verziu a $276 za model s dvojnásobným úložiskom. Novinky sa začnú predávať v Číne už 13. mája.

Čo hovoríte na tieto zariadenia od Huawei?