Úvod Hry Aktualizované: HTC začína vytvárať videohry. Prvý VR titul bude predstavený na Computexe

Aktualizované: HTC začína vytvárať videohry. Prvý VR titul bude predstavený na Computexe

1
Produktov HTC Vive sa prípadný obchod netýka

Taiwanská spoločnosť stojí pri zrode veľkej revolúcie, ktorou je virtuálna realita. Ich HTC Vive sa teší veľkej obľube a firma sa tak môže pochváliť vysokými predajmi.

HTC je síce v poslednej dobe známy ako skvelý výrobca smartfónov alebo virtuálnej reality, no nie je to ich jediné zameranie. Menej známa je už napríklad HTC Re Camera alebo fitness systém Healthbox vyvinutý v spolupráci s Under Armour. Teraz sa HTC rozhodlo podporiť svoj VR headset a vstúpiť na trh vývojárov hier, ktoré budú určené pre ich HTC Vive.

Názov tohto titul znie Front Defense a bude odhalený budúci týždeň na konferencii Computex, ktorá sa koná na Taiwane. HTC tak chce využiť svoju horúcu domácu pôdu a prekvapiť s niečim nečakaným.

Ohľadom samotnej hry máme veľmi málo informácií. Má ísť o akčnú strieľačku, v ktorej hráči dostanú niekoľko zbraní a ich úlohou bude obrana proti vlnám nepriateľov. Už podľa názvu Front Defense usudzujeme, že titul bude mať vojenskú tematiku, možno aj historickú.

Front Defense je vyvíjaný interným VR softvérovým startupom z HTC. Na Computexe má spoločnosť predstaviť len demo verziu hry, finálna verzia bude dokončená neskôr.

HTC nám týmto dokazuje, že VR nie je len vedľajšia koľaj a snažia sa čo najviac investovať do tejto platformy, aby obsadili veľkú časť trhu. Jedným z ich počinov je aj spustenie 100-miliónového programu Vive X pre podporu vývojárov.

Taiwancom sa tak nemôže zaprieť ich snaha a tešíme sa, čo budúci týždeň predstavia.

Ako vnímate úsilie HTC podporovať trh virtuálnej reality?

Aktualizácia:

Nakoniec sa ukázalo, že táto správa nie je pravdivá. Front Defense nie je v skutočnosti vytvorený HTC. Hru vyvíja Fantahorn Studio, čo je nový a nezávislý startup, ktorý zahŕňa súčasných zamestnancov HTC. HTC len sponzoruje tím ako „vnútorný startup“, ktorý pracuje na VR obsahu. Inak povedané, HTC priamo nevyvíja hry, ale len spolupracuje so štúdium, aby vytvorili VR obsah.