© lgnewsroom.com
V segmente akčných kamier už dlhodobo sídli na kráľovskom tróne výrobca GoPro. Ten ponúka hneď niekoľko modelov v rôznych cenových kategóriách a tieto produkty sa dostali do povedomia verejnosti aj vďaka rôznym známym osobnostiam hlavne z prostredia adrenalínových športov.

Aj v tomto segmente existuje konkurencia, žiadna však nedosiahla markantný úspech, ktorý by sa dal porovnať s úspechom GoPro kamier. Najnovšie sa o to pokúsil kórejský výrobca LG, ktorý má s novou akčnou kamerou rozhodne dobre našliapnuté.

Do malej akčnej kamery sa podarilo dostať potrebný čipset pre LTE 4G konektivitu. To znamená, že na to, aby ste mohli prenášať video naživo už nepotrebujete párovanie so smartfónom. Kamera to dokáže robiť samostatne. Kamera je použiteľná aj v extrémnejších podmienkach vďaka ochrannému puzdru, ktoré je úplne vodotesné. Uskutočniť tak môžete live stream priamo na YouTube, napríklad z dovolenkového potápania v oceáne alebo zo surfovania. Vyznávači akčných športov už teraz musia mať zimomriavky.

© lgnewsroom.com
© lgnewsroom.com

Čo sa týka hardvéru, LTE akčná kamera od LG disponuje 12,3 Mpx snímačom so 150 stupňovým uhlom záberu. Medzi parametrami dokonca nájdeme aj GPS, gyroskop a akcelerometer. Kamera sama o sebe znesie ponor do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. So spomínaným puzdrom ale môžete byť pod vodou dovtedy, dokým vám vydrží batéria. Kamera by mala podľa slov vydržať na jedno nabitie 4 hodiny záznamu vo FHD 1080p kvalite alebo 2 hodiny živého video prenosu prostredníctvom dátovej siete. Obsah sa ukladá na microSD kartu.

Spoločnosť LG uvedie túto akčnú kameru na trh v domovskej Južnej Kórei už budúci mesiac. Nasledovať bude Európa a USA. Výrobca si zatiaľ cenu produktu nechal pre seba, určite sa ju však v priebehu najbližších týždňov dozvieme.