Úvod Výrobcovia Google Umelá inteligencia od Googlu vylepší svoju konverzáciu vďaka románom

Umelá inteligencia od Googlu vylepší svoju konverzáciu vďaka románom

1
Aj keď vášnivý jazyk spisovateľov románov a chladný slovník technológií umelej inteligencie moc nejde dokopy, Google sa aj tak snaží dokázať opak a práve na tomto usilovne pracoval posledné mesiace.

Presnejšie, kalifornský gigant sa snaží umelú inteligenciu naučiť jazyku romantických spisovateľov. Všetko za pomoci ich Google aplikácie, do ktorej sa Google snaží vniesť trochu osobnosti a ľudskej konverzácie.

googlenow

Ako hovorí správa, Google chce využiť romány kvôli veľmi blízkej podobnosti, ktorú príbehy medzi sebou zdieľajú. Veria, že umelá inteligencia dokáže analyzovať každý príbeh, aby rozpoznala vety s podobným významom, vďaka čomu dokáže SW pochopiť rozdielnosť slov, ktoré vyjadrujú rovnakú myšlienku.

Andrew Dai, softvérový inžinier v Googli, ktorý vedie tento projekt, povedal pre BuzzFeed:

„V Google aplikácii sú odpovede veľmi vecné. Dúfajme, že so súčasným a budúcim projektom dokážeme vytvoriť aplikáciu, ktorá bude podávať odpovede bližšie k skutočnej konverzácii alebo budú mať pestrejší tón alebo štýl.“

Google zatiaľ využil knižnicu, ktorá obsahuje až 2865 románov, ktoré sú spracované vyhľadávačom. Počas fáze učenia umelá inteligencia skladá vety a porovnáva ich s tými v románoch.

Čo hovoríte na tento proces, ktorý prinesie autentickejšie odpovede v Google aplikácií?