Úvod Aplikácie Google klávesnica dostáva veľkú aktualizáciu. Pozrite sa na novinky

Google klávesnica dostáva veľkú aktualizáciu. Pozrite sa na novinky

2
Softvérová klávesnica je v smartfónoch jeden z najdôležitejších elementov. Bez nej by sme nemohli písať správy, vyhľadávať na internete a vôbec, plnohodnotne používať smartfón. Google po dlhej dobe konečne inovoval svoju klávesnicu.

Tá poriadne zaostávala za klávesnicami tretích strán, akými sú napríklad Fleksy alebo SwiftKey. Tie ponúkajú množstvo rôznych funkcií, intuitívne ovládanie, dizajnové variácie či zálohu nastavení do cloudu. Google sa ich aktuálne snaží dobehnúť s novou verziou klávesnice 5.0.

Noviniek je skutočne požehnane. Pribudol mód písania pre jednu ruku, pri podržaní klávesy sa vám zobrazia symboly, konečne si môžeme nastaviť aj výšku klávesnice a pribudli aj intuitívne gestá. Prostredníctvom nich získate rýchly prístup k numerickej klávesnici a emotikonám, môžete vymazať konkrétne slová len „švihnutím“ prsta po klávesnici smerom doľava z klávesy delete a konečne pribudlo aj ovládanie polohy kurzora. Navigácia v dlhších súvetiach tak bude oveľa príjemnejšia. Všetky podstatné novinky Google zhrnul vo videu nižšie.

Aktualizácia klávesnice sa bude šíriť postupne a v najbližších dňoch a týždňoch ju dostane každý užívateľ, ktorý ju má nainštalovanú. Ak ste však nedočkaví, môžete si ju nainštalovať prostredníctvom .apk súboru, ktorý nájdete na známom webe –APKMirror-.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin“]