Spoľahlivý zdroj v podobe serveru sammobile.com nás už pravidelne informuje o ešte nepredstavených novinkách kórejského giganta Samsung, pričom aktuálne prišiel so správami, ktoré sa týkajú očakávaného fitness náramku Gear Fit 2.

Gear Fit prvej generácie bol relatívne obľúbený, ale napriek tomu sa Samsung neponáhľal s jeho aktualizáciou. Pri záplave inteligentných hodiniek a množstva fitness trackerov z dielní rôznych a hlavne lacných čínskych výrobcov sa zdalo, že Samsung sa na Gear Fit vykašle úplne a svoju technologickú iniciatívu presunie na ostatné produkty.

Opak je pravdou a Gear Fit 2 bude čoskoro realitou. Svedčí o tom nielen render samotného zariadenia, ale aj výpis kompletnej špecifikácie. Do oficiálneho odhalenia tak nie je ďaleko.

Fitness tracker Gear Fit 2 by mal byť vybavený zahnutým 1,55-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 216 x 432 pixelov, poháňať ho bude 1,2 GHz dvojjadrový procesor, 512 MB RAM a chýbať nebude ani 2 GB interné úložisko. 200 mAh batéria bude bude držať pri živote aj operačný systém Tizen vo verzii 2.3.

O plnohodnotnom zameraní na aktívny životný štýl odkazuje aj senzorová výbava. Certifikáciu odolnosti IP 68 dopĺňa GPS, GLONASS, snímač tepovej frekvencie, gyroskop, barometer a tiež akcelerometer. Dostupné budú rôzne farebné prevedenia náramku.

Samsung-Gear-Fit2

Koľko bude Samsung Gear Fit 2 stáť, alebo kedy ho uvidíme na pultoch predajní, je zatiaľ otázne. Určite sa to však dozvieme v priebehu najbližších dní, resp. týždňov.