Úvod Novinky Dôchodcovia majú lepšie, komplexnejšie heslo ako ty

Dôchodcovia majú lepšie, komplexnejšie heslo ako ty

Vaši starí rodičia by vás možno naučili vec či dve o poriadnych heslách.

1
Najnovšia štúdia, ktorú zorganizovala spoločnosť Gigya odhalila, že starší ľudia sú čo sa správy hesiel týka, ďaleko pred mladými ľuďmi obľubujúcich technológie. Závery štúdie priniesol server Softpedia.

Spoločnosť, ktorá vyvíja API pre automatizovanie prihlasovaní pritom tvrdí, že zo 4 000 ľudí z USA a Veľkej Británie mali práve ľudia v skupine od 51 do 69 rokov najlepšie odpovede na otázky ohľadom správy hesiel.

Podľa firmy Gigya mala generácia Baby Boomers (ľudia narodení počas ekonomickej prosperity v USA nasledujúcej po 2. svetovej vojne) prekonať generáciu X (35 až 50 rokov) a generáciu Y (narodení od roku 1980 do 2000), čo sa zložitosti, resp. unikátnosti hesiel týka.

1 z 5 ľudí z najstaršej generácie má unikátne heslo pre každú službu

Jeden z piatich ľudí z generácie Baby Boomers, teda 20% z celkovej skupiny tvrdí, že pre každú jednu službu využíva unikátne heslo. Pre porovnanie, rovnaké správanie vedci zaznamenali pri 12 % ľudí z generácie Y16 % ľudí z generácie X.

hesla

To však nie je všetko. Len 4 % ľudí generácie Baby Boomers priznalo, že pre všetky svoje služby využíva rovnaké heslo. Pri generácii Y to bolo 8 %, zatiaľ čo pri generácii X 6 %.

Najmenej hacknutí zaznamenali najstarší, najviac najmladší

Z najstaršej generácie priznalo 18 % zúčastnených, že počas uplynulého roka museli riešiť problémy s napadnutým účtom. Pre najmladšiu generáciu Y to bolo až 35 %, čo znamená, že viac ako jeden z troch mladých mal rovnaký problém.

hesla2

Tzv. Baby Boomers však suverénne vedú vo všetkých meraných aspektoch, čo môže znamenať, že to, že sú ľudia mladí a že ich zaujímajú technológie automaticky hneď neznamená, že vedia, ako na to. Jediným prípadom, keď generácia najstarších prehrala na plnej čiare bolo využitie biometrického overenia, teda použitie odtlačku prsta či skenera dúhovky. V tomto meraní vyhrala najmladšia generácia Y.