Úvod Zariadenia Číňania predstavili prvý, plne ohybný smartfón

Číňania predstavili prvý, plne ohybný smartfón

Nový smartfón je natoľko ohybný, že obopne vaše zápästie.

1

Preteky za prvým ohybným smartfónov podľa všetkého vyhrala čínska spoločnosť Moxi Group z Číny. Firma totiž predstavila smartfón, ktorý ponúka ohybný dotykový displej, ktorý funguje keď je ohnutý do tvaru náramku. Zároveň ale funguje aj vtedy, keď je úplne rovný.

Moxi tvrdí, že ohybné smartfóny, ktoré plánuje začať predávať budú mať spočiatku len čiernobiele displeje. Farebné verzie sú naplánované, no ich dokončenie môže trvať až dva roky.

Ohybný smartfón je zaujímavá záležitosť, ktorá v žiadnom prípade nie je lacná. Moxi očakáva, že čiernobiela verzia na trh vstúpi s cenovkou 682 EUR, čo je už teritórium nového Galaxy S7 či iPhonu.

Moxi je spoločnosť so sídlom v čínskom meste Čchung-čching špecializujúca sa na prácu s grafénom. Minulý rok už predstavila niekoľko telefónov využívajúcich tento materiál. O ich práci s grafénom svedčí aj ich názov, keďže Moxi sa číta „mu-ší“ a v preklade znamená grafén.

Boj o prvý ohybný smartfón určený pre bežného spotrebiteľa vedú spoločnosti ako Samsung a LG, ku ktorým sa má pripojiť aj Apple. Samsung už ponúka smartfóny radu edge, zatiaľ čo LG predstavil smartfón radu Flex.

moxi-2

Ani jeden z týchto výrobcov zatiaľ nemá smartfón, ktorý by bol tak ohybný, ako ten od Moxi.