ASUS, taiwanský výrobca počítačov a smartfónov, onedlho zaktualizuje svoju minuloročnú líniu smartfónov ZneFone 2. Pre tento rok si prichystal tri zariadenia, ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe a ZenFone 3 Max.

Predstavenie horúcich noviniek je naplánované na 30. mája, čiže onedlho. Vďaka testovaciemu štandardu AnTuTu už teraz môžeme vedieť, čo konkrétne nás pri nových smartfónoch ZenFone čaká pod kapotou. Teda minimálne pri jednom smartfóne. Známou benchmark aplikáciou totižto prešiel model s označením Z016D. Momentálne nie je jasné, ktorý z trojice avizovaných zariadení by to mohol byť.

Istí sme si len výbavou v podobe čipsetu Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB operačnou pamäťou RAM a až 23 Mpx fotoaparátom na zadnej strane. Vpredu nájdeme 8 Mpx snímač a toto zariadenie s FHD 1080p displejom pobeží na Androide Marshmallow.

ASUS podľa sprievodných marketingových materiálov chystá predstavením nových smartfónov doslova „zenvolúciu“. Či pôjde naozaj o výnimočné smartfóny alebo len bežný medzigeneračný upgrade uvidíme už 30. mája. Zatiaľ nám musí stačiť promo video, kde sa na konci mihnú siluety trojice spomínaných zariadení. Pozrieť si ich môžete aj vyššie, na titulnej fotografii.