Žijeme v dobe, v ktorej by mala byť bezpečnosť pripojenia na prvom mieste. Riskujete totiž, že vás niekto na nezabezpečených pripojeniach, napríklad na verejný Wi-Fi začne sledovať, čo môže mať dosť neblahé následky.

Ako sa však brániť? Veľmi jednoducho! Existuje niekoľko spôsobov, akými predísť podobnému problému a jedným z nich je práve využitie služby VPN. Jednu takú poskytuje aj aplikácia VPN Rocket od popredných vývojárov známych ako Liquidum. Za opaskom majú niekoľko aplikácií, ktoré si obľúbili milióny ľudí. Konkrétne Rocket VPN dôveruje takmer 5 miliónov ľudí, čo svedčí o kvalitne spracovania a prevedenia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.liquidum.rocketvpn“]

rocket-vpn-2

Nielen šifrovanie, ale aj prístup k zamknutému obsahu

VPN alebo Virtuálna privátna sieť je počítačová sieť na prepojenie počítačov, alebo v tomto prípade mobilných zariadeniach za pomoci centrálneho servera. Vďaka tomu budete na internete vystupovať pod inou IP adresou a tak bude vaše konanie anonymné a len veľmi ťažko vystopovateľné. Tým, že získate inú IP adresu sa vám otvárajú ďalšie zaujímavé možnosti, ako napríklad odomknutie zamknutého obsahu. Väčšinou sú nim filmy alebo pesničky, ktoré sú dostupné len v určitých krajinách.

rocket-vpn-3

Služby ako Hulu či BBC iPlayer sú len ukážkami toho, čo všetko je pre nás zamknuté a nemuselo byť. Vďaka VPN Rocket sa môžete pripojiť na americký alebo britský server, ktorý vám pridelí IP adresu z tamojšieho štátu a voilá! Internet vás vidí tak, ako by ste sa priamo nachádzali v danej krajine. No nie je to elegantné riešenie? Je a veľmi.

rocket-vpn-4

500 MB zdarma ako základná výbava

Vývojári z Liquidum vám okrem toho každý mesiac dobijú dáta v objeme 500 MB, ktoré môžete použiť na sledovanie videí, fotografií či komunikáciu.

Po spustení aplikácie vás privíta rýchla informácia o tom, že VPN Rocket po novom slúži aj ako šifrovaný a bezpečný prehliadač, čo vám opäť môže pomôcť pri zabezpečení vašej internetovej identity. Potom si už len vyberiete, na ktorý server sa chcete pripojiť (v zozname ich je niekoľko aj s ukazateľom signálu, resp. sily pripojenia) a je to.

rocket-vpn-5

Lacné prémium

V aplikácii si rovnako veľmi ľahko môžete sledovať vašu spotrebu. Ak by sa vám táto služba zapáčila, aktivovať si môžete neobmedzené dáta. Rocket VPN to má rozdelené do troch možností. Prvou je platba za 1 mesiac (približne 4 eurá), druhá je platba za 3 mesiace (približne 3 eurá na mesiac) a poslednou je kúpa služby na rok (približne 2 eurá na mesiac). Nie je to teda nič finančne náročné. Naopak, práve takáto šikovná službička vám môže spríjemniť surfovanie webom.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.liquidum.rocketvpn“]

rocket-vpn-screen-1-1200-w
rocket-vpn-screen-2-1200-w
rocket-vpn-screen-3-1200-w
rocket-vpn-screen-4-1200-w
rocket-vpn-screen-5-1200-w