Úvod Výrobcovia Vivo Milovníci hudby pozor. Vivo predstavil X6S a X6S Plus s vylepšeným zvukom

Milovníci hudby pozor. Vivo predstavil X6S a X6S Plus s vylepšeným zvukom

0
Čínsky výrobca Vivo včera predstavil mierne vylepšených nástupcov minuloročných modelov X6 a X6 Plus. Najväčšie zmeny sa udiali vo zvukovej výbave.

Vonkajší dizajn smartfónov je totožný s ich predchodcami. Znovu sa môžete tešiť na elegantný kovový plášť v rôznych farbách (strieborná, zlatá alebo ružová).

Na svoje si prídu najmä fanúšikovia kvalitného zvuku. Menší X6S dostal AKM4375 32-bitový digitálno-analógový prevodník (DAC). Väčší X6S Plus obdržal ES9028 DAC so zvukovým procesorom YSS-205X od japonskej firmy YAMAHA.

vivo_1

Vylepšenia sa ale netýkajú len zvuku. Starší MediaTek MT6752 nahradil nový Qualcomm Snapdragon 652. Aj keď nepatrí medzi najlepšie procesory, ukrýva v sebe štyri silné Cortex A72 jadrá a štyri A53 jadrá. O grafický výkon sa bude starať nový Adreno 520.

Displej sa nijako nelíši od predchodcov. Stále môžete očakávať 5,2, resp. 5,7-palcový FullHD Super Amoled displej. Bez zmeny ostali aj pamäte – operačná pamäť má dostatočné 4 GB a interná pamäť 32 GB/64 GB.

Samozrejmosťou je LTE a prítomnosť snímača odtlačkov prstov na zadnej strane. Poslednou hardvérovou zmenou je len nová kamera v X6S Plus. Tá dostala 16 Mpx snímač namiesto pôvodných 13 Mpx.

vivo_3

Cena v oficiálnom obchode sa bude pohybovať na úrovni 352 EUR za X6S a 413 EUR za X6S Plus. Cestu k svojim majiteľom si nové smartfóny nájdu 5.apríla.

Zaujali vás tieto vylepšené novinky od Vivo?

Autor článku: Tony Paluš