© techmaniacs.gr

Tak ako každá nová spoločnosť, aj Vernee si musí svojich zákazníkov nejakým spôsobom získať. Ich smartfón s označením Thor zaujal a po nedávnom spustení predpredaja už prvé kusy mieria k zákazníkom. 

Spoločnosť Vernee sa podobne ako iní výrobcovia, najskôr snažia ponúknuť trhu zariadenie, ktoré predkladá zdravú kombináciu výbavy a ceny. Na špičkovú vlajkovú loď musí každý výrobca dozrieť podobne, ako napríklad Xiaomi s ich Mi 5.

Pre pripomenutie, Vernee Thor disponuje 5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením (Gorilla Glass 3), o pohon sa stará procesor MediaTek MTK6753 s taktom ôsmich jadier na úrovni 1,3 GHz a v tejto cenovej kategórii trochu prekvapuje až 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Konštrukcia smartfónu je zhotovená zo zliatiny hliníka a titánu, váži 140 gramov a tenký je 7,9 mm. Zariadeniu nechýba 4G konektivita, snímač odtlačkov prstov alebo najnovšia verzia OS Android Marshmallow. Ak k tomu pridáme 13 Mpx/5 Mpx fotoaparáty, 2800 mAh batériu alebo podporu rýchleho nabíjania, získame veľmi slušné zariadenie s cenou niekde tesne nad 110 eurami.

Spoločnosť Vernee spolupracovala pri návrhu smartfónu Thor so známou taxislužou Uber. © ixbt.com
Spoločnosť Vernee spolupracovala pri návrhu smartfónu Thor so známou taxislužou Uber. © ixbt.com

Spoločnosť na svojom Facebooku informovala, že si zariadenie predobjednalo presne 21 796 zákazníkov. Výrobca Vernee sa od mája rozhodol spustiť aj servisnú sieť, ktorá bude oficiálne dostupná od mája. Tieto služby bude spoločnosť poskytovať zatiaľ len v krajinách Rusko, Španielsko, Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko a dokonca aj v USA. O prípadnom rozšírení záručného servisu aj do ostatných krajín zatiaľ spoločnosť neinformovala. Všeobecná záruka na zariadenia bude platiť po dobu dvoch rokov.

vernee

Smartfón Vernee Thor ponúka niekoľko internetových predajcov s celosvetovým doručovaním.