Úvod Výrobcovia Vernee Vernee Apollo Lite: Telefón s 10 jadrami a 4GB a cenu do...

Vernee Apollo Lite: Telefón s 10 jadrami a 4GB a cenu do 180€

0

Pred niekoľkým dňami sme vás informovali o lacnom, ale zároveň výkonnom smartfóne od nového výrobcu Vernee. Apollo dostal cenovku $399 (351 EUR),  no komu sa to stále zdá veľa alebo jeho rozpočet nie je tak vysoký, čínsky výrobca predstavil aj odľahčenú verziu vlajkovej lode, ktorej cena nepresiahne hranicu $200 (176 EUR).

Apollo Lite sa od svojho výkonnejšieho súrodenca veľmi nelíši. Rozdiel je v operačnej pamäti, ktorá ponúka „len“ 4 GB oproti pôvodným 6. Degradovaný bol aj displej, ktorý už namiesto QHD rozlíšenia ponúka nižšie, ale dostačujúce FullHD rozlíšenie, veľkosť 5,5-palcov sa zachovala.

Poslednou špecifikáciou, ktorá sa podieľala na výraznom znížení ceny, je zadný fotoaparát s 13 Mpx (oproti pôvodným 21 Mpx) a predný fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx (drahšia verzia má 8 Mpx).

vernee_lite2

Apollo Lite si ale zvyšok špecifikácií zachoval, ako napríklad celokovové telo alebo výkonný, 10-jadrový MediaTek Helio X20. Za cenu $200 to považujeme za veľmi výhodnú kúpu, aj keď Vernee, ako nováčik, to bude mať na preplnenom trhu ťažké.

Vyzerá to tak, že Apollo a Apollo Lite porážajú skoro každý smartfón v pomere cena/výkon. Hoci špecifikácie na papieri nie sú všetko a nezaručuje to ani kvalitné prevedenie tela alebo plynulý chod systému, veríme, že Vernee so svojimi lacnejšími modelmi zaujme pár zákazníkov.

Jedno je jasné, Vernee to má so svojimi Apollo modelmi a lacným Thor smartfónom veľmi dobre rozbehnuté.

Robíte si zálusk na tento lacný a výkonný skvost?

Autor článku: Tony Paluš