„Menšie“ verzie vlajkových lodí sa stali obľúbenými vyhľadávanými zariadeniami medzi mnohými používateľmi. Huawei P8 Lite trhal rekordy predaja, model Galaxy S5 Mini v minulosti taktiež poriadne zaujal a v súčasnosti chystá Lite verziu svojho top modelu aj výrobca Vernee.

Väčší model Vernee Apollo pred pár týždňami zaujal hlavne 6 GB operačnou pamäťou RAM, QHD displejom a výkonným procesorom Helio X20. Model Vernee Apollo Lite bude trochu okresanejší, o to však bude príjemnejšia cena. Vernee Apollo Lite má byť dokonca najlacnejším smartfónom na trhu, ktorý bude mať vo výbave, podobne ako vlajková loď, procesor Helio X20. Spoločnosť v tlačovej správe informovala aj o 4 GB kapacite operačnej pamäte RAM, 32 GB internom úložisku alebo o fotoaparátoch, ktoré budú mať rozlíšenie 16 Mpx a 5 Mpx v prípade selfie jednotky.

vernee

Výrobca Vernee v prípade modelu Apollo Lite siahol po 5,5 palcovom LCD displeji s FHD 1080p rozlíšením, ktorý je vyrobený IGZO technológiou (skratka pre Indium Gálium Zinok a Kyslík pozn.red.). Jedinečná kryštalická štruktúra displeja sľubuje verné zobrazenie farebného spektra a ultra vysokú citlivosť pri zachovaní výrazne nižšej potreby energie. To platí hlavne pri zobrazení statických prvkov. Vďaka novému usporiadaniu atómov v samotnej štruktúre by nemal displej zaostávať za zatiaľ najväčšími konkurentmi z IPS a AMOLED segmentu.

Lite verzia bude "menšia" len v parametroch. Oba modely majú 5,5 palcovú uhlopriečku displeja.
Lite verzia bude „menšia“ len v parametroch. Oba modely majú 5,5 palcovú uhlopriečku displeja.

Podľa oficiálnych snímkov si môžeme byť istí kovovým unibody telom so zbrúsenými hranami pre čo najpríjemnejšiu ergonómiu pri manipulácii so zariadením. Integrovanú batériu tak nevymeníte, no kapacita 3180 mAh by mala byť dostatočná. Ak k nej pridáme rýchle patentované nabíjanie Pump Express prostredníctvom konektora USB typ C, o výdrž bude postarané. Z 0 % na 70 % kapacity sa dokáže smartfón podľa údajov od výrobcu nabiť iba za veľmi krátkych 30 minút, čo sa dá považovať za šprint. Túto skutočnosť radi preveríme v prípadnej recenzii.

vernee

K posledným detailom patrí Dual SIM funkcionalita alebo stále čerstvý Android Marshmallow. V prípade spomínaného dvojitého slotu pre SIM karty, môžete jeden slot použiť pre rozšírenie internej pamäte prostredníctvom microSD kariet. Vybrať si teda budete musieť medzi dvojicou aktívnych SIM kariet alebo medzi jednou SIM-kou a rozšírenou kapacitou 32 GB úložiska.

Keďže sa zariadenie ešte nepredáva, o trhovej dostupnosti sa dá len ťažko hovoriť. Vernee Apollo Lite má isť ale do predaja niekedy v budúcom mesiaci, čiže v máji. Cena by mala atakovať hranicu 175 €, čo je v danej výkonnostnej kategórii viac ako slušné.