Úvod Novinky Legenda v hraní Counter Striku: Slovák si za pár dní zarobil desiatky...

Legenda v hraní Counter Striku: Slovák si za pár dní zarobil desiatky tisíc eur!

10
Ladislav 'GuardiaN' Kovács

Včera večer skončil najväčší turnaj major v histórii hry Counter Strike: Global Offensive. Najväčší bol napríklad tým, koľko ľudí ho pozeralo (jednu chvíľu takmer 1,5 milióna), no aj tým, o koľko sa na ňom bojovalo. Hráči súperili o ceny v celkovej hodnote 1 milión dolárov.

Do turnaja sa dostal aj Slovák, Ladislav Kovács, známy ako GuardiaN v tíme Natus Vincere, alias Na’Vi. Bez jedinej prehratej mapy sa im podarilo dostať do finále MLG Major v americkom Columbuse, kde si počkali na svojho súpera, brazílskych hráčov z Luminosity Gaming.

Natus Vincere zložený z dvoch Ukrajincov, dvoch Rusov a jedného Slováka mal podľa predpokladov vyhrať, pravda však nakoniec bola iná. Favorizovaný tím prehral prvú mapu tesne, v nadčase, zatiaľ čo na druhej pohorel úplne. GuardiaN, ktorý bol analytikmi hry označený za jedného z najlepších hráčov, ak nie úplne najlepšieho, mal však problém so zápästím, čo mu znemožňovalo robiť tzv. flick shots. Nakoniec sa to odzrkadlilo aj na výsledku a tím Natus Vincere vo finále prehral.

Nejde však o žiadnu hanbu. Vďaka tomu, že sa dostali až tak ďaleko si na svoj účet pripíšu 150 tisíc dolárov. Tím Luminosity Gaming zaznamenal výhru vo výške 500 tisíc dolárov.