Štatistici, milovníci čísiel a e-svalov určite poznajú asi najviac rozšírený benchmark štandard AnTuTu. Ten meria rôzne výkonnostné atribúty smartfónov a tabletov, pričom štandardom AnTuTu prejde snáď každý smartfón.

Týmto multiplatformovým meracím softvérom prešlo v prvom štvťroku niekoľko miliónov smartfónov, z čoho sa dá odvodiť celkom presná štatistika. V prvom štvrťroku 2016 bolo predstavených niekoľko zaujímavých smartfónov, ktoré ich súčasní majitelia podrobovali práve AnTuTu testovaniu.

Predstavitelia AnTuTu následne vypočítali priemerné výkonnostné skóre, ktoré vlastne určilo celkové poradie najrýchlejších, či skôr najvýkonnejších smartfónov. Do TOP desiatky sa dostal iPhone, novinky z Južnej Kórey, ale aj Čína. Práve čínsky výrobca vypálil rybník akejkoľvek konkurencii. Xiaomi Mi 5 je podľa AnTuTu najrýchlejší smartfón súčasnosti. V tesnom závese sa ocitol ospevovaný Galaxy S7 edge.

Kombinácia výkonného hardvéru so skvele optimalizovaným prostredím MIUI urobili svoje. Napriek presnému výkonnostnému rebríčku nemusí isť o najlepší smartfón. V konečnom dôsledku by mal najväčšiu úlohu zohrať celkový používateľský zážitok a spokojnosť so všetkými vlastnosťami zariadenia. Už v minulosti sme mohli vidieť, že oveľa lacnejšie a menej výkonné zariadenia často zanechali lepší používateľský dojem, ako niektoré drahšie a výkonnejšie modely smartfónov.

Ak ale túžite po skutočnom „rýchliku v rukách“ a zároveň nechcete spôsobiť dvojitý infarkt vašej peňaženke, Xiaomi Mi 5 je najlepšou voľbou. Aktuálne tento model koluje aj v našej redakcii a dojmy z jeho používania prinesieme čoskoro v recenzii. Spomínaný rebríček si môžete pozrieť nižšie.

rebricek