Úvod Tlačová správa Slovensko má druhý najvyšší podiel zobrazení generovaných zariadeniami od značky Huawei v...

Slovensko má druhý najvyšší podiel zobrazení generovaných zariadeniami od značky Huawei v regióne CEE

1
Mobilné zariadenia značky Huawei generujú na Slovensku už viac ako 7 % všetkých zobrazení stránok vykonávaných na weboch zapojených do výskumu AIMmonitor (január 2016). Slovensko je tak po Bielorusku (9 %) druhým trhom v regióne CEE, kde má Huawei takto silnú pozíciu medzi mobilnými zariadeniami. Tieto dáta prináša štúdia spoločnosti Gemius. 

Gemius
Podiel zobrazení stránok generovaných mobilnými zariadeniami od značky Huawei v jednotlivých štátoch strednej a východnej Európy. Zdroj: Gemius, január 2015 a január 2016.

Na Slovensku pochádzalo v januári 2016 zo zariadení Huawei už 7 % zobrazení stránok, čo je dvakrát viac ako pred rokom (najväčší nárast zo všetkých štátov CEE). Huawei je tak piatym najpopulárnejším výrobcom mobilných zariadení na Slovensku a model P8 lite je dokonca tretím najpoužívanejším zariadením medzi slovenskými užívateľmi, po iPhone a iPade. Veľký nárast zaznamenal Huawei tiež v Poľsku, a to medziročne o 3 percentuálne body. Najväčší podiel zobrazení od značky Huawei bol však zaznamenaný v Bielorusku, kde dosahuje 9%.

Oproti tomu napríklad v ČR nie sú mobilné zariadenia od značky Huawei zatiaľ vo väčšom rozsahu používané. Podiel zobrazení stránok generovaných týmito zariadeniami prekročil v marci 4 % a medziročne sa tak zvýšil iba o 1,5 percentuálneho bodu. Huawei sa tak nachádza na siedmom mieste v rebríčku najpopulárnejších výrobcov mobilných zariadení používaných pre pripojenie k internetu. Avšak, žiadne zo zariadení Huawei nenájdeme v rebríčku 18 najpoužívanejších mobilných zariadení na českom trhu.